Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

26 Ιανουαρίου 2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται από σήμερα το πρωί της Τρίτης, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου αρχικά της Βόρειας Ελλάδας (ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Θράκης, κυρίως στον Έβρο).

Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των δέκα έως 12 βαθμών μέσα σε μόνο οκτώ έως 12 ώρες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, παρουσιάζονται στον πίνακα του meteo που ακολουθεί.

Απόψε αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, αλλά και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου. Υπάρχει επίσης πιθανότητα για περιοδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο.

Ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος,  μιλώντας στο protothema.gr  είπε ότι η σημερινή κακοκαιρία θα δώσει αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και μετά τις βροχές, Τρίτη βράδυ προς Τετάρτη θα πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία και θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή σύντομη αλλά ισχυρή. Οσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Αττική προβλέπει:  Έντονα φαινόμενα βροχής από σήμερα το μεσημέρι και χιονόνερο  στα βόρεια της Αττικής, από αργά το βράδυ. 

 

 

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<