Σε καραντίνα 10 άτομα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σε καραντίνα 10 άτομα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

16 Νοεμβρίου 2020

Σε καραντίνα μπήκαν 10 τουλάχιστον άτομα που προέρχονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και γιατροί των κλινικών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αιτία ήταν περιστατικό κορωνοϊού που έφτασε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το anatolh.com, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν αξιολογήθηκε ολοκληρωμένα η κατάστασή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή νοσηλευτών και γιατρών στο περιστατικό ως κανονικό περιστατικό των ΤΕΠ. Συνεπώς, όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί έπρεπε να μπουν – όταν επιβεβαιώθηκε το κρούσμα – σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένος άνδρας, κάτοικος Αγίου Νικολάου έφτασε με πυρετό στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Το πρώτο τεστ που του έγινε ήταν γρήγορο (rapid test) και ήταν αρνητικό. Όμως στη συνέχεια κι αφού είχε καταγράψει σημαντικό χρόνο παραμονής ήρθε το κανονικό τεστ για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για κρούσμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση στο Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 6 ή 7 νοσηλευτές και 4 – 5 γιατρούς. Συνεπώς η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί προβληματική διαχείριση, αλλά κυρίως γεννά ερωτηματικά για το πως θα λειτουργήσει το νοσοκομείο σε τόσο κρίσιμες στιγμές όταν χάνει τόσα στελέχη.

Να σημειωθεί πως τα rapid test είναι απολύτως έγκυρα μόνο στο θετικό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει το κρούσμα. Το αρνητικό αποτέλεσμα, συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι ψευδώς αρνητικό. Άλλωστε, τα rapid test έχουν ως σκοπό να επιβεβαιώσουν σε άμεσο χρόνο, τα σίγουρα κρούσματα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<