Στη Βουλή το ακατάσχετο των ενισχύσεων των επιχειρήσεων

Στη Βουλή το ακατάσχετο των ενισχύσεων των επιχειρήσεων

14 Ιανουαρίου 2021


Τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών ή άλλες πρωτοβουλιών, ώστε η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 των Περιφερειών να είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με πρωτοβουλία του κ. Βαρδάκη και την συνυπογραφή 62 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν είναι ακατάσχετη, παρά το γεγονός ότι θεωρείται έκτακτο έσοδο, το οποίο ουσιαστικά χορηγείται µε τη μορφή ευεργετήματος στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται ο COVlD-19, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εισοδήματος και συνεπώς δεν μπορεί να αποτελέσει φορολογητέο εισόδημα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι βουλευτές ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν άμεσα το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη και να ενημερωθούν για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<