Συνεργασία για την ενίσχυση λειτουργίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Συνεργασία για την ενίσχυση λειτουργίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

25 Ιουνίου 2020

Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκης, με τη Διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με θέμα την ενίσχυση λειτουργίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Ρεθύμνης, στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο κ.Μαρινάκης, συμμετείχαν από πλευράς Ελ. Μεσογειακού  Παν/μίου ο  Αντιπρύτανης Υποδομών κ. Θρασύβουλος Μανιός, ο Αντιπρύτανης  Διοικητικών Υποθέσεων κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Διευθυντής  και Προϊστάμενοι Τμημάτων του Πανεπιστημίου ενώ από το Δήμο Ρεθύμνης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Άγγελος Μαλάς, η Διευθύντρια, Προϊσταμένες και στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) και στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΡ. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
 

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν εκτενώς και συμφωνήθηκε το πλαίσιο των κοινών ενεργειών που θα γίνουν συντονισμένα, προκειμένου να ανακαινιστούν οι υφιστάμενες κτιριακές υποδομές του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Περιβόλια, στις οποίες, ως γνωστόν φιλοξενείται η λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής . 
Στη συνέχεια , διερευνήθηκαν οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών πηγών προκειμένου να ανεγερθούν νέες Σχολές  διαδικασία που προϋποθέτει πλήθος μελετών, αδειοδοτήσεων και υψηλό κόστος κατασκευής για να εξυπηρετούνται αξιοπρεπώς και επαρκώς οι λειτουργικές τους ανάγκες και οι ανάγκες φοιτούντων, εργαζομένων  κι επιστημονικού προσωπικού. 

Και οι δύο φορείς πάντως, είναι σταθερά προσηλωμένοι στην αξιοποίηση των  διαθέσιμων  χώρων στην περιοχή του Γάλλου για την ενίσχυση της Παιδείας όπου ο Δήμος Ρεθύμνης σχεδιάζει τη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών υποδομών για τη στέγαση των Πειραματικών Σχολείων του Π.Κ. και του Μουσικού Γυμνασίου  ενώ ο Ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο επιδιώκει τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τη σωστή λειτουργία και την ενίσχυση των Τμημάτων και Σχολών του στο Ρέθυμνο. 

ΕΛΜΕΠΑ
 

Αποτέλεσε μάλιστα κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ότι το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου και το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. μπορούν να συλλειτουργήσουν και να συνεργαστούν εποικοδομητικά και αποτελεσματικά. 
Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων να συνεχίσει να είναι σταθερή και αποτελεσματική προς όφελος της εκπαίδευσης, των φοιτητών και των μαθητών και εν τέλει του συνόλου της κοινωνίας του Ρεθύμνου και του νησιού μας.     

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<