Τέλη κυκλοφορίας: Ερχεται η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Τέλη κυκλοφορίας: Ερχεται η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

23 Νοεμβρίου 2020

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των ποσών που προβλέπουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021.

Η ΑΑΔΕ δημοσιοποίησε έναν αναλυτικό οδηγό 7 σημείων για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, με τον οποίο δίνονται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, μεταξύ άλλων, για τα πρόστιμα, τις περιπτώσεις που εξαιρούνται της καταβολής των ποσών και το τί ισχύει στο καθεστώς συνιδιοκτησίας.

Μέχρι στιγμής, η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2021 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020. Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, ωστόσο το εν λόγω σενάριο είναι πιθανό, κυρίως λόγω των δυσκολιών που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν μέσω mobile banking (e-banking), διαδικασία στην οποία φέτος έχει προστεθεί ένας QR κωδικός, για γρήγορη εξόφληση, με δυο «κλικ».


Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελεί δρομολογεί μια καινοτόμο αλλαγή που προβλέπει την ηλεκτρονική κατάθεση, μέσω πλατφόρμας, των πινακίδων, ώστε να απαλλάσσονται οι πολίτες από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η πρόταση υπεβλήθη από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η «σκυτάλη» πέρασε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η σχετική ρύθμιση για τις πινακίδες και τα τέλη κυκλοφορίας 2021 αναμένεται να περάσει από τη Βουλή στο άμεσο διάστημα. Ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στις εφορίες, όμως διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για όσους καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους και συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

Κατά πληροφορίες, οι πολίτες θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και θα κάνουν δήλωση ακινησίας, με τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιούν για τα τέλη κυκλοφορίας. Στο τέλος θα λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό που θα επιδεικνύουν στις Αρχές.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<