Τεράστια η συμμετοχή στην πλατφόρμα απο τους 40ρηδες!

Τεράστια η συμμετοχή στην πλατφόρμα απο τους 40ρηδες!

29 Απριλίου 2021

Το πρόγραμμα εμβολιασμών προχωράει με ταχύτατους πλέον ρυθμούς καθώς η συμμετοχή των πολιτών είναι τεράστια, κάτι που φάνηκε περίτρανα χθες αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44.

Στο πρόγραμμα μπήκε από χθες και η ηλικιακή ομάδα 40-44 και μάλιστα με το «καλημέρα» φάνηκε ότι η συμμετοχή για τους εμβολιασμούς (θα γίνονται μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca) είναι τεράστια.

Ο κόσμος που ανήκει ηλικιακά σε αυτή την κατηγορία έσπευσε να κλείσει ραντεβού με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα προσωρινό «μπλοκάρισμα» στο σύστημα. Το «έμφραγμα» στο σύστημα, πάντως, ξεπεράστηκε λίγο μετά και η πλατφόρμα στη συνέχεια λειτούργησε άψογα.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί πολίτες, ειδικά στην Αττική, δεν μπορούσαν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού με αποτέλεσμα να ψάξουν για άλλες λύσεις, όπως το να χρησιμοποιήσουν άλλον Ταχυδρομικό Κώδικα προκειμένου να μην χάσουν χρόνο και να κάνουν το εμβόλιο! Για παράδειγμα, 40άρης από το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε κατοικία στη Θήβα -απ’ όπου έλκει την καταγωγή του – και κατάφερε να κλείσει ραντεβού για τις 9 Μαΐου.

Η μαζική συμμετοχή αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, όπως και στο πρόσφατο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 30-39 που είχε τεράστια ανταπόκριση από τους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

 Οσο για την νέα πλατφόρμα που άνοιξε χθες, αυτή δηλαδή, των ραντεβού εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 40-44 ετών από την πρώτη στιγμή οι πολίτες που είναι στην κατηγορία αυτή άρχισαν να δέχονται μαζικά μαζικά SMS από το emvolio.gov.gr.

Το SMS που στέλνονται αναφέρουν: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

 Τα SMS, βέβαια, στέλνονταν σε όσους ανθρώπους από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχαν άυλη συνταγογράφηση. Για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα από τις 8 το πρωί.

Οπως αποκάλυψε το iefimerida.gr η τεράστια συμμετοχή στην πλατφόρμα έκανε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να κινηθούν άμεσα και να αποφασίσουν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.

 Το τεράστιο ενδιαφέρον των νεαρότερων ομάδων για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είχε φανεί ήδη από τις ηλικίες 30-39 για τις οποίες η πλατφόρμα άνοιξε την Μεγάλη Δευτέρα και αμέσως κλείστηκαν χιλιάδες ραντεβού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, περίπου 200.000 ραντεβού έχουν κλειστεί από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

 Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα πάρει σειρά θα είναι εκείνη των 45-49. Η πλατφόρμα για τους πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ανοίξει το Μεγάλο Σάββατο.
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<