Θέμα voucherergasia.gr: Γιατί πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου

Θέμα voucherergasia.gr: Γιατί πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου

19 Μαΐου 2020

«Φωτιά» έχει πάρει από χθες το τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου, καθώς οι πολίτες, μετά την άρση των μέτρων ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια των πλοίων.

Η απάντηση φυσικά των ανδρών του Λιμενικού Σώματος είναι πως τα δρομολόγια πλέον πραγματοποιούνται κανονικά. Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας όπως απαιτείται και όλοι μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά.

Σύμφωνα με πηγές, χθες ειδικά, κατά την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων για τα δρομολόγια των πλοίων, οι Κρητικοί από όλες τις περιοχές του νησιού, επικοινωνούσαν για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την όλη διαδικασία. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και τις επόμενες μέρες, μέχρι και πάλι οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν να μπουν σε… κανονικότητα.
Γιατί είναι απόλυτα λογικό, μετά από την καραντίνα, αλλά και όσο ο κορωνοιος καλπάζει, να υπαρχει μια εύλογη ανησυχία, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα έχει νικήσει σε αυτή τη φάση τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το πρωί ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επιτρέπονται οι μετακινήσεις πολιτών προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο επιβατών που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15/06 με επαναξιολόγηση, ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Επίσης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας με την υγειονομική Επιτροπή, έχουν θεσπιστεί κανόνες που θα διέπουν το επόμενο διάστημα τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.
Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επίσης όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορωνοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<