Θέμα voucherergasia.gr: H αβεβαιότητα λόγω κορωνοϊού «σκοτώνει» τις επιχειρήσεις στην Κρήτη

Θέμα voucherergasia.gr: H αβεβαιότητα λόγω κορωνοϊού «σκοτώνει» τις επιχειρήσεις στην Κρήτη

24 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός επελαύνει στην Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει ένα πρωτοφανές καθεστώς αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις, με τους επιχειρηματίες να μην ξέρουν τι τους… ξημερώνει.

Στην Κρήτη, που η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον Τουρισμό, βλέπουν πως οι επόμενοι μήνες τουλάχιστον, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την επιβίωση τους.

Το voucherergasia.gr συνομίλησε -με αφορμή και τα νέα μέτρα που ελήφθησαν, αλλά και αυτά που είναι πιθανό να επιβληθούν τις επόμενες μέρες- με επιχειρηματίες του Ηρακλείου, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει την κατάσταση. Αυτό που τονίστηκε από όλους είναι πως, το μέλλον όλων διαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο ως δυσοίωνο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα επισημαίνει η κ. Γιάννα Μαρινίτση, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Δαμανάκης Fire» που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και συνεργάζεται με εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές Μονάδες.

Όπως σημειώνει η ίδια η εργασία στην επιχείρηση δεν έχει σταματήσει, όμως συνεχίζεται μετ’ εμποδίων. Αιτία δεν είναι άλλη από τον κορωνοϊό, που έχει οδηγήσει σε πολλαπλές συνέπειες.

«Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τους συνεργάτες μας. Λειτουργούμε βέβαια έχοντας να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα και τις συνέπειες που έχει επιφέρει σε όλους η επέλαση του κορωνοϊού», επισημαίνει και στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα του Τουρισμού και του τι μέλλει γενέσθαι.

«Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον Τουρισμό. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε ξενοδοχειακές Μονάδες, χωρίς να γνωρίζουμε όμως πότε θα πληρωθούμε. Αρκεί να σας πω ότι την περσινή χρονιά, στα πλαίσια συνεργασίας που είχαμε με μεγάλο ξενοδοχείο, λάβαμε επιταγή για την αποπληρωμή μας, μια επιταγή με ορίζοντα πληρωμής ένα 9μηνο. Ούτε μπορώ λοιπόν να φανταστώ τι θα γίνει μετά από την άρση της καραντίνας», υπογραμμίζει η κ. Μαρινίτση.

Μια απορία εύλογη, την οποία αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, αφου κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τι θα συμβεί στο μέλλον… 

Όλα εξαρτώνται από τα μέτρα στήριξης που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν πως θα διαγραφεί το μέλλον, για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης κατάστασης για όλους.

Το βέβαιο είναι πως οι Οικονομίες δέχτηκαν ένα καίριο και αναπάντεχο πλήγμα, κάτι που φαίνεται από την καθημερινότητα μας ως την πτώση των χρηματιστηρίων. Είναι όπως είπε εύστοχα ο Γ. Κιμπουρόπουλος εύστοχα πως έσκασε η φούσκα της κανονικότητας και την ψευδαίσθηση της ελεγχόμενης σταθερότητας που είχε διαμορφωθεί μετά την κρίση που είχε ξεσπάσει το 2008.

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

 
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<