Θέμα voucherergasia.gr: Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων έχουν τραβήξει «χειρόφρενο» μέχρι τη δικαίωση τους

Θέμα voucherergasia.gr: Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων έχουν τραβήξει «χειρόφρενο» μέχρι τη δικαίωση τους

6 Ιουλίου 2020

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων έχουν τραβήξει «χειρόφρενο» μέχρι τη δικαίωση τους

«Παρά τις πέντε πρώτες 24ωρες απεργίες, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η εργοδοσία δεν υποχωρεί, ώστε να πράξει το αυτονόητο και να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση.


Η συμπεριφορά αυτή μας ωθεί να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εξαγγέλλοντας νέα 24ωρη απεργία των μελών μας, οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, από 06/07/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 π.μ. μέχρι και 07/07/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 π.μ.

Οι κινητοποιήσεις του σωματείου μας έχουν τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας μας (Ο.Σ.Μ.Ε.). Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα στα δικαιώματά μας».

Με αυτή την ανακοίνωση οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων επισημαίνουν πως θα απέχουν από την οδήγηση συνεχίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, μέχρι τη δικαίωση τους!
Τονίζουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν υπογραφεί η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία προβλέπει μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων κατοχυρωμένα με αγώνες ετών.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου, με τις οικογένειές των οδηγών να δίνουν επίσης το παρων. Σε αυτή συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Νικος Ηγουμενιδης, Σωκρατης Βαρδακης, Βασιλης Κεγκερογλου και Μανώλης Συντυχακης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό αλλά και μήνυμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα Επίσης το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλειου Βασίλης Λαμπρινός και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία ενός του αεροδρομίου, με τους οδηγούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ξαναπιάσουν βολάν αν δεν δικαιωθούν…

Οι οδηγοί αρνούνται να πιάσουν τιμόνι προτού να υπογραφεί η σύμβαση, με στόχο να στείλουν το μήνυμα κυρίως στην κυβέρνηση ότι δεν μερίμνησε ώστε να έχουν οι εποχικοί εργαζόμενοι την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη επι του ονομαστικού μισθού και οχι επι της οριζόντιας απόφασης των 534 ευρώ…

Συνεπώς για τους εποχικούς υπαλλήλους τουλάχιστον, αυτό σημαίνει οτι καλούνται να ζήσουν -κι εφόσον θα έχουν δουλειά τους δυο επόμενους μήνες- με επίδομα από τον προηγούμενο Νοέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2021!

Ανδρεας Κριτσωτάκης

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<