Τη μείωση των επιτοκίων στους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

Τη μείωση των επιτοκίων στους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

21 Φεβρουαρίου 2021

Να εξεταστεί η δυνατότητα της μείωσης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει περίπου 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή σχετική επιστολή που έλαβε από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, αναφέρει ότι τα επιτόκια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά στεγαστικά δάνεια, τα οποία έχουν λάβει χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαμορφώνονται «κατά μέσο όρο άνω του 4,5%» όταν «πλέον τα δάνεια των τραπεζών έχουν μειωθεί και εξυπηρετούνται πλέον με επιτόκια της τάξης του 2% ή 2,5%».

Ο βουλευτής της ΝΔ, στο κείμενο της Ερώτησής του επισημάνει πως «από το ΤΠΔ το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί για την ελάφρυνση των δανειοληπτών τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτό της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών που προβλέπει την επιστροφή τόκων σε ποσοστό 1% μεσοσταθμικά επί του άληκτου κεφαλαίου σε ετήσια βάση, μέτρο που, ωστόσο, δεν είναι πάγιο για τους δανειολήπτες αφού πρέπει να εγκρίνεται η παροχή του καθ’ έτος» ενώ προσθέτει ότι « οι όποιες άλλες προτάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστές από το ΤΠΔ -για παράδειγμα η παράταση των χρόνων αποπληρωμής ή στάση πληρωμών- δεν μειώνουν το κόστος της αποπληρωμής αλλά θα επιβαρύνουν περαιτέρω με τους τόκους τους δανειολήπτες».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<