Τι θα γίνει με συναυλίες, φεστιβάλ, σινεμά και μουσεία αυτό το καλοκαίρι

Τι θα γίνει με συναυλίες, φεστιβάλ, σινεμά και μουσεία αυτό το καλοκαίρι

7 Μαΐου 2020

«Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό τοπίο στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας», τόνισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κυρήσσοντας ουσιαστικά την μερική επιστροφή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας, μετά το πολυήμερο lockdown.

Η κ. Μενδώνη διευκρίνησε ότι όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, (φεστιβάλ, μικρές παραστάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους) θα μπορούν να ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου, εφόσον τηρούνται τα πρωτόκολλα προστασίας-τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής κ.λπ.- και καλύπτοντας το 40% στο όριο πληρότητας. Η υπουργός παράλληλα, άφησε στους εκάστοτε δήμους και περιφέρειες την πρωτοβουλία  να αποφασίσουν κατά πόσο θα πραγματοποιήσουν τα δικά τους τοπικά φεστιβάλ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η υπουργός σταδιακά θα ανοίγουν και οι υπόλοιπες καλλιτεχνικές δραστηρότητες και συγκεκριμένα:

– Οι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Επιπλέον, θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

– Τα θερινά σινεμά μπορούν να ανοίξουν από 1η Ιουνίου.

– Τα μουσεία θα ανοίξουν ξανά στις 15 Ιουνίου, ενώ σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα μουσεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων. Ακόμη θα επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών ανοικτού κυκλώματος. Επίσης ανά ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<