Το πιο γρήγορο μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό

Το πιο γρήγορο μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό

29 Μαρτίου 2020

Δόθηκε έγκριση για το τεστ Abbott ID NOW COVID-19 που μέσα σε 5 λεπτά θα δίνει αποτελέσματα για τον Κορωνοϊό

Η εταιρεία Abbott στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έλαβε έγκριση, όπως ανακοινώθηκε εχθές, για την εφαρμογή ενός μοριακού τεστ ικανού να δώσει θετικά αποτελέσματα για τον κορωνοϊό σε μόλις πέντε λεπτά. Το μοριακό αυτό τεστ ψάχνει για ίχνη γονιδιωμάτων του κορωνοϊού που σε περιπτώσεις που ανιχνεύονται σε μεγάλα επίπεδα μπορούν να εντοπιστούν μέσα σε αυτό το διάστημα ενώ πλήρης έλεγχος για να βγει το αποτέλεσμα μπορεί να απαιτήσει έως 13 λεπτά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται για μια φορητή συσκευή που χρησιμοποιεί μοριακή τεχνολογία και η οποία εκτιμάται σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα ότι έχει μεγάλο βαθμό ακρίβειας. Η συσκευή μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και να χρησιμοποιηθεί όπου χρειάζεται ο έλεγχος περισσότερο. Στην εταιρεία δόθηκε έγκριση έκτακτης ανάγκης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA, στις ΗΠΑ έτσι ώστε το εν λόγω τεστ να είναι διαθέσιμο στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης την επόμενη εβδομάδα. Η Abbott σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή ώστε να μπορούν να διεξαχθούν 50.000 τεστ την ημέρα.

Με 591.802 κρούσματα κορωναϊού και με 26.996 θανάτους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το τεστ αυτό πιθανόν να αποδειχθεί σωτήριο όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<