Τζανάκης: Σήμερα ή αύριο θα σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων

Τζανάκης: Σήμερα ή αύριο θα σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων

6 Απριλίου 2021

Στην πρόβλεψη ότι σήμερα ή αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο Open TV εξέφρασε την ελπίδα να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να αρχίσει η αποκλιμάκωση μετά τις 10 -15 Απριλίου. Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να δούμε ακόμα και μεγέθη της τάξης των 5.000 κρουσμάτων, ο κ. Τζανάκης απάντησε θετικά. «Ναι, μπορεί να τα ακουμπήσουμε και να έχουμε το πρώτο 5.000 ίσως στην πανδημία, δεδομένου βέβαια των πολλών τεστ 65.000 με 67.000».

Για την παράταση του lockdown, που κρατά κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη τόνισε: «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο ενδεχομένως από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν παραδεχόμαστε ότι το λιανεμπόριο δεν επιδεινώνει τους πανδημικούς δείκτες, τότε ίσως η απόφαση αυτή (σ.σ.: για το λουκέτο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) πρέπει να ανατραπεί» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθεί η πόλη. Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος να βγαίνει έξω. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές».
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<