voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Γιώργος Μαζωνάκης: Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αγαπημένου τραγουδιστή

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έψαξαν στο ΑΙ τρόπους να τον επαναφέρουν

    ΔΥΠΑ: «Καθόλα νόμιμες οι διαδικασίες αποπεράτωσης του νέου κτιρίου – Προχωρούν κανονικά οι εργασίες»

    Γιώργος Μαζωνάκης: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί για θανατηφόρα έκθεση

  • Εκπαίδευση

    Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στη μετακύλιση ευθυνών για τις σχολικές εκδρομές

    Στις 25 Σεπτεμβρίου η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2027

    Η ΔΥΠΑ ιδρύει τέσσερα νέα Παραρτήματα ΕΠΑΣ Μαθητείας σε Κρυονέρι, Στρατώνι, Σίνδο και Καρπενήσι

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας από 100 επιχειρήσεις στην 57η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

    ΑΣΕΠ: Υποβολή δικαιολογητικών από 10/9 για την προκήρυξη 6Κ/2026

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα για χιλιάδες θέσεις εργασίας

  • Οικονομία

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έγιναν 68.000 ρυθμίσεις οφειλών τον Αύγουστο

    Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 25/9

    ενφια-αλλαγες-το-2022

    ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι περιοχές που μηδενίζεται ο φόρος

    ΕΕ: Νέοι κανόνες για τα Airbnb στις περιοχές με στεγαστική πίεση

  • Εργασιακά

    Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ κατά Παύλου Μαρινάκη για τη δήλωση περί μείωσής του: «Το επίδομα ανεργίας δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα και ανάγκη»

    ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 16 Σεπτεμβρίου

    Κεραμέως: Ρεκόρ απασχόλησης 72,2% στην Ελλάδα και ανεργία σε χαμηλό 18ετίας-

    Μαρινάκης: «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από 2 μήνες» – Έντονες οι αντιδράσεις

  • VOUCHER

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

  • Πολιτική

    Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ κατά Παύλου Μαρινάκη για τη δήλωση περί μείωσής του: «Το επίδομα ανεργίας δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα και ανάγκη»

    Κεραμέως: Ρεκόρ απασχόλησης 72,2% στην Ελλάδα και ανεργία σε χαμηλό 18ετίας-

    Μαρινάκης: «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από 2 μήνες» – Έντονες οι αντιδράσεις

    Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτά τα οποία οραματιζόμουν για τη χώρα πριν από πολλά χρόνια τώρα γίνονται πράξη

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Βασιλακόπουλος: Με 25 χιλιάδες νέα ραντεβού την ημέρα δεν θα προλάβουμε το κύμα πανδημίας

από Νίκος Μοναστηριώτης
15/11/2021
σε Επικαιρότητα

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣχετικάΆρθρα

Μ.Θεμιστοκλέους: 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης – Υψηλότερα ποσοστά από την περσινή χρονιά

28/01/2026

Ο εμβολιασμός παιδιών έχει αποσοβήσει σε ετήσια βάση 266 θανάτους

28/04/2025

Για σύγχυση που δημιουργείται από κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων και ταυτόχρονα εξετάζεται το «γαλλικό μοντέλο» για είσοδο σε κλειστούς χώρους μόνο με την τρίτη δόση, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Ελπίζω ότι οι εμβολιασμένοι, για το δικό τους καλό, θα κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν την τρίτη δόση. Είναι καθαρά πολιτική και όχι επιστημονική η επιλογή από την ελληνική και άλλες κυβερνήσεις, να γίνεται μόνο προσπάθεια πειθούς και έμμεσης πίεσης των μη εμβολιασμένων. Ιατρικά πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι, αυτό λέει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», τόνισε, λέγοντας πως «μπορεί να υπάρχει χαρά που αυξάνονται κάπως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, αλλά με 25 χιλιάδες νέα ραντεβού την ημέρα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να προλάβουμε το κύμα που έχουμε τώρα ή το επόμενο». Πρόσθεσε, δε, ότι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση πρέπει να ανοίγει από το τετράμηνο για όσους το επιθυμούν- όχι να είναι υποχρεωτικό- καθώς από τους 4 μήνες μειώνεται η προστασία από ήπια νόσο και άρα αυξάνονται τα κρούσματα και αυτό οδηγεί σε σοβαρότερη νόσο τους άνω των 60 ετών. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος, από τη στιγμή που έχουμε υπερεπάρκεια εμβολίων, να περιμένουμε το εξάμηνο για να κάνουμε την αναμνηστική δόση», δήλωσε.

Για την εισαγγελική παρέμβαση

Ερωτηθείς για την εισαγγελική παρέμβαση αναφορικά με τις δηλώσεις του για 5 ΜΕΘ στο Λαϊκό που δεν στελεχώθηκαν σωστά και υπήρχαν απογοητευτικά ποσοστά θνησιμότητας, ξεκαθάρισε ότι η κανονική ΜΕΘ στο Λαϊκό λειτουργεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία της.

«Πέρυσι φτιάχτηκαν κάποιες κλίνες εντατικής θεραπείας σε τελείως επείγουσα βάση, σε χώρο πολύ μακριά από την κανονική ΜΕΘ. Το μόνο που είπα είναι πως όταν φτιάχνουμε κλίνες σε πολύ επείγουσα βάση, είναι σαν να φτιάχνουμε κλίνες σε εμπόλεμη ζώνη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα αποτελέσματα που έχει μια κανονικά στελεχωμένη και εκπαιδευμένη εντατική θεραπεία. Το να φτιάξουμε αυτή τη στιγμή 3.000 κλίνες εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα, επειδή κάποιος μα δώρισε τους αναπνευστήρες και τα μόνιτορ, αυτές δεν θα λειτουργήσουν με τα στάνταρ που θα λειτουργούσαν οι αντίστοιχες κλίνες που είναι στελεχωμένες με τον απαραίτητο αριθμό εξιδεικευμένων γιατρών και νοσηλευτών», εξήγησε και παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΜΕΘ είναι διαχρονικό στην Ελλάδα.

«Να δοθούν κίνητρα για να έχουμε περισσότερες εντατικές σε 2 χρόνια»

«Πέρυσι έγινε μια πάρα πολύ καλή και μεγάλη προσπάθεια και όσοι συνάδελφοι, είτε είχαν εξειδικευτεί στην εντατική θεραπεία, είτε ήταν σε διαδικασία εξειδίκευσης που κρατά 2 χρόνια, είτε ακόμα και όσοι ήθελαν να εκπαιδευτούν στην εντατική θεραπεία, ακόμα και πνευμονολόγοι που δεν είχαν κάνει καθόλου εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα, διορίστηκαν ως μόνιμοι επιμελητές σε μονάδες», ανέφερε.

Όπως είπε, υπάρχει όριο στο ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως στους γιατρούς αλλά και στους εκπαιδευμένους νοσηλευτές και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναπτύξει παραπάνω κλίνες αυτή τη στιγμή. «Πρέπει να αναπτύξει κι άλλες, γιατί στην έναρξη της πανδημίας είχαμε 5,5 κλίνες ανά 100.000 ανθρώπων, όταν η Γερμανία είχε 31 κλίνες, δηλαδή 6 φορές περισσότερες. Διπλασιάσαμε τις κλίνες και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, από την κυβέρνηση μέχρι τους δωρητές και τους συναδέλφους που προσέτρεξαν να ενταχθούν στην οικογένεια της εντατικής θεραπείας, αλλά το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και έχει εξαντληθεί. Δηλαδή, υπάρχουν σε όλη τη χώρα, δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες θέσεις για εξειδίκευση εντατικής, οι οποίες δεν έχουν γιατρούς που να έχουν κάνει αίτηση για να εξειδικευτούν στην εντατική θεραπεία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ.Βασιλακόπουλο, για τη στελέχωση των εντατικών δεν προσελήφθησαν μόνο όσοι είχαν έστω και κάποια εκπαίδευση στην εντατική θεραπεία, αλλά ακόμη και αυτοί που ήθελαν να αποκτήσουν εκπαίδευση στην εντατική θεραπεία. Ο ίδιος ζήτησε να δοθούν οικονομικά και εργασιακά κίνητρα σε γιατρούς που έχουν τελειώσει τις ειδικότητες που μπορούν να κάνουν εντατική, ώστε να επιλέξουν να εξειδικευτούν 2 χρόνια και μετά να διοριστούν ως επιμελητές. «Αν δοθούν τα κίνητρα αυτά θα έχουμε περισσότερους εντατικολόγους σε 2 χρόνια, όχι άμεσα», επεσήμανε.

Αναφορικά με τον υψηλό αριθμό των θανάτων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι για να κρίνει την θνητότητα, «δεν πρέπει να δούμε μόνο την αναλογία γιατρών και νοσηλευτών προς ασθενείς, αλλά και τη βαρύτητα των ασθενών. Άλλο να πας στο νοσοκομείο όταν ξεκινά ένα πρόβλημα και έγκαιρα να πάρεις την κατάλληλη θεραπεία και άλλο να πας όταν έχει προχωρήσει το πρόβλημα. Άλλο να είσαι ανεμβολίαστος με ποικίλα υποκείμενα νοσήματα και άλλο να είσαι εμβολιασμένος».

Πηγή: Ertnews.gr

Ετικέτες: εμβολιασμόςΘεόδωρος Βασιλακόπουλοςπανδημία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αγαπημένου τραγουδιστή

    11 Σεπ 2026

  • Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έψαξαν στο ΑΙ τρόπους να τον επαναφέρουν

    11 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: «Καθόλα νόμιμες οι διαδικασίες αποπεράτωσης του νέου κτιρίου – Προχωρούν κανονικά οι εργασίες»

    10 Σεπ 2026

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί για θανατηφόρα έκθεση

    10 Σεπ 2026

  • Γιώργος Μαζωνάκης: Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η νεκροψία νεκροτομή – Η οικογένειά του ζητά να οριστεί τεχνικός σύμβουλος

    10 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ένωση Παιδιάτρων Αττικής: Οδηγός για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Eπίδομα 400 ευρώ: Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα το πάρουν

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Διευκρινήσεις ΑΑΔΕ για ακατάσχετο και συμψηφισμό των αγροτικών ενισχύσεων

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.