Βορίδης: Ερχονται μεγάλες αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Βορίδης: Ερχονται μεγάλες αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

15 Ιανουαρίου 2021

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι αλλαγές που προκρίνονται στις προσλήψεις του δημοσίου έχουν ως εξής: Αντί ο κάθε φορέας να έχει τη δική του προκήρυξη και προγραμματισμό, θα υπάρχει ένας κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων και στη συνέχεια θα διενεργείται ένας ετήσιας γραπτός πανελλαδικώς διαγωνισμός για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο.

 

«Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή. Θέλουμε να παντρέψουμε τον ετήσιο προγραμματισμό με τον ετήσιο διαγωνισμό που θα είναι γραπτός και οργανωμένος», τόνισε ο Μάκης Βορίδης προσθέτοντας ότι τα περισσότερα μόρια στους εξεταζόμενους θα δίνονται μέσω του γραπτού διαγωνισμού, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα πτυχία.
 

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τον αριθμό μετακλητών υπαλλήλων και τις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση έχει περίπου 300 μετακλητούς, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει 3000 μετακλητούς, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρετούντες σε υπουργεία επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1100 και επί ΝΔ 918. Οι υπηρετούντες σε βουλευτές επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 580, επί ΝΔ είναι 560. Υπήρξε αύξηση στους μετακλητούς των δημάρχων λόγω ενός νόμου που ψηφίστηκε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «To 2011 ως υπουργός μπορούσα να έχω 18 μετακλητούς. Τώρα ένας υπουργός παίρνει 10. Μειώθηκαν κατά δύο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<