Ζηνοβία: Τα «ρεκόρ» της κακοκαιρίας

Ζηνοβία: Τα «ρεκόρ» της κακοκαιρίας

1 Ιανουαρίου 2020

 To meteo.gr όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, ετοίμασε έναν απολογισμό της κακοκαιρίας Ζηνοβία.

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά, χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Κρήτης, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της Ζηνοβίας.

Απαγορευτικό απόπλου για 36 ώρες από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο και απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο της Εθνικής οδού Αθηνών –Λαμίας, περιλαμβάνονται στα κυριότερα προβλήματα που προκάλεσε.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία εντοπίστηκε στο Καϊμακτσαλάν όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -13,9 βαθμούς.

Ο σχετικός πίνακας

Zinovia_sum

Ιδιαίτερα για τις χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και με τη βοήθεια αναφορών καταφέραμε να ετοιμάσουμε ένα χάρτη με εκτιμήσεις ύψους χιονιού σε επιλεγμένες περιοχές. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Κρήτης.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, πρωτοπορώντας στον Ελληνικό χώρο, έχει εγκαταστήσει χιονομετρικό σταθμό στο καταφύγιο Καλλέργη Χανίων, ο οποίος παρέχει αδιάλειπτα ακριβείς καταγραφές ύψους χιονόστρωσης.

Από την ανάλυση των καταγραφών αυτό προκύπτει ότι κατά το διήμερο 29-30/12 στο καταφύγιο Καλλέργη έπεσαν 108 εκατοστά νέου χιονιού.

Sterea_snowh3

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<