Δήμος Πλατανιά: Απαλλαγές τελών σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις του τουρισμού

Δήμος Πλατανιά: Απαλλαγές τελών σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις του τουρισμού

30 Μαρτίου 2021

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα  της Ένωσης Ξενοδόχων για απαλλαγή των μελών τους από Δημοτικά Τέλη, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη ο Δήμος Πλατανιά, για το έτος 2021,  με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβαίνει στην απαλλαγή των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών για 2 επιπρόσθετους μήνες, χωρίς να χρειαστεί αίτηση ή ταλαιπωρία των πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, σύμφωνα με την Π.Ν.Π..

Επίσης  κατά το έτος 2020 δεν εισπράχθηκαν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τέλη παραλίας στην συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων. Παράλληλα, ανάλογες απαλλαγές στα τέλη πραγματοποιήθηκαν και από τη ΔΕΥΑΒΑ, παρότι η απώλεια εσόδων δεν αντισταθμίστηκε ούτε από ανάλογη μείωση εξόδων, ούτε από ανάλογη επιχορήγηση από το Ελληνικό κράτος.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πλατανιά ενημέρωσε την ένωση Ξενοδόχων και τους Συλλόγους Επιχειρηματιών και |Τουρισμού, ότι είναι σε εξέλιξη με ίδιους πόρους του Δήμου εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών, μετά τα καιρικά φαινόμενα που μετέφεραν  δεκάδες χιλιάδες κυβικά ξυλείας  και φερτών  υλικών, καθώς και ευπρεπισμού των παραλιών μας ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Μαλανδράκης καταλήγει :”…καθίσταται σαφές, ότι ο Δήμος Πλατανιά αφενός υποστήριξε και υποστηρίζει εμπράκτως τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, εμμέσως και την απασχόληση  και αφετέρου συνεχίζει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να εκτελεί τον προγραμματισμό του, παρ’ όλη τη μείωση των πόρων του,  προκειμένου να υποστηριχτεί  η ποιότητα ζωής των κατοίκων του, αλλά και να αυξηθεί η ελκυστικότητα του προορισμού…”

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<