Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά αναστολή των φορολογικών οφειλών Νοεμβρίου για όλους τους πληττόμενους

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά αναστολή των φορολογικών οφειλών Νοεμβρίου για όλους τους πληττόμενους

29 Νοεμβρίου 2020

Νέα ρύθμιση με την οποία θα αναστέλλονται οι φορολογικές οφειλές Νοεμβρίου για τους εμπόρους και τους συναφείς ΚΑΔ ζητά από το ΥΠΟΙΚ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΕΣΑ, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να συμπεριληφθεί στην απόφαση αναστολής των φορολογικών οφειλών του Νοεμβρίου το χονδρικό εμπόριο και πλήθος άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας, όπως είχε συμβεί στις αντίστοιχες αποφάσεις του μηνός Απριλίου.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με ανακούφιση ακούσαμε τις εξαγγελίες σας για αναστολή καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους μετά από κρατική εντολή καθώς και των πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία, για το μήνα Νοέμβριο.

Ακολούθησε όμως η δημοσίευση στο ΦΕΚ 5223/25-11-2020 της απόφασης Α.1254, που με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι στον επισυναπτόμενο πίνακα Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, δεν έχουν συμπεριληφθεί το χονδρικό εμπόριο και πλήθος άλλοι συναφείς κωδικοί δραστηριότητας. Το χονδρεμπόριο και άλλοι κλάδοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη λιανική πώληση και τα κλειστά καταστήματα μηδενίζουν ουσιαστικά και τον δικό τους τζίρο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί επιτακτική ανάγκη με νεότερη απόφαση σας, να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες ΚΑΔ της απόφασης Α.1254 όλοι οι κωδικοί δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, που ορθά είχατε συμπεριλάβει στις αντίστοιχες αποφάσεις Α.1072 & Α.1073/2-4-2020, που αφορούσαν την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για το μήνα Απρίλιο.

Σας επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια του δευτέρου κύματος της πανδημίας, η αγορά ευρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση από την άνοιξη του 2020 και οι μικρές επιχειρήσεις που είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες και από το τραπεζικό σύστημα, παλεύουν εμφανώς πλέον για την επιβίωσή τους.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας και να αποφύγουμε χιλιάδες λουκέτα και νέες χαμένες θέσεις εργασίας.»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<