voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

  • Θέσεις εργασίας

    Πυροσβεστική: 19 νέες προσλήψεις Ειδικών Καθηκόντων – Oι ημερομηνίες αιτήσεων

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

  • Οικονομία

    Τα σενάρια για το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι ωφελούνται (παραδείγματα)

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

    Κοντογεώργης: Σε ευρείες κατηγορίες η επιδότηση θέρμανσης

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου

  • Εργασιακά

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επιχειρησεις

Εως 25% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι

από press room
18/04/2022
σε Επιχειρησεις

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

H πασχαλινή εορταστική περίοδος είναι μικρής διάρκειας και περιορισμένης κατανάλωσης, που δεν υπερβαίνει τα 1,5 δις ευρώ σε τζίρο και, βεβαίως, δεν επαρκεί να «αναστήσει» την ελληνική αγορά. Την Κυριακή των Βαΐων οι καταναλωτές ήταν μουδιασμένοι και η κατανάλωση περιορισμένη, παρά την αυξημένη κίνηση μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων και τις αγορές τροφίμων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει το ΠΕΣΑ σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αττικής, οι πωλήσεις ήταν υποτονικές και ο μέσος όρος επισκεψιμότητας στα μαγαζιά, μονοψήφιος.

Ο εμπορικός κόσμος έχει προετοιμαστεί και για αυτή την «ιδιάζουσα» εορταστική περίοδο της νέας κρίσης
που έχει δημιουργήσει το ενεργειακό και διατροφικό κόστος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η εικόνα, που ο εμπορικός κόσμος θέλει να βγάλει προς τα έξω, είναι μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, με στόχο να βελτιώσει το κλίμα στην αγορά και τη διάθεση του αγοραστικού κοινού. Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν «δείξει τον καλύτερο εαυτό τους» σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο απορροφώντας, μέχρι σήμερα, ότι ήταν δυνατό να απορροφηθεί στις τελικές τιμές που επηρεάζουν, τόσο τις δαπάνες, όσο και τις ακραίες αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά.

Παρά το κόστος της ενέργειας, που έχει εκτιναχθεί στα ύψη, γεγονός που, επί της ουσίας, έχει επιδράσει στις καταναλωτικές νέες συνήθειες, διάχυτη είναι η προσδοκία ότι η αγορά θα κινηθεί περισσότερο από το προηγούμενο διάστημα, καθώς ο καταναλωτής θα προμηθευτεί, έστω και τα αναγκαία, για να περάσει τις γιορτινές μέρες που προσδιορίζει το Ελληνικό Πάσχα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθανθεί καλύτερα, να βελτιώσει την διάθεσή του και το εμπόριο έχει την ανάγκη του ευδιάθετου καταναλωτή για να ξεπεράσει ένα ακόμη «σκόπελο». Σε αυτή τη μάχη, πολιτεία και επιχειρήσεις δίνουν από κοινού τον αγώνα για να μην «παγώσει» η ελληνική αγορά από την ακρίβεια.

ΣχετικάΆρθρα

No Content Available

Η αγορά προσδοκά την Μεγάλη Εβδομάδα την καταβολή του δώρου του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχεται στο 1 δις ευρώ, και του στοχευμένου επιδόματος των 200 ευρώ συνολικού ύψους 324 εκατ. ευρώ σε 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες και με δικαιούχους 1,4 εκατ. νοικοκυριά. Μετά τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα τι μπορεί να διεκδικήσει φέτος η αγορά από τον, συνήθη των τελευταίων ετών, πασχαλινό τζίρο του 1,5 δις ευρώ, ώστε να κάνει τη δική της «πρώτη ανάσταση», που έχει μεγάλη ανάγκη. Αν και με υψηλότερο κόστος αναμένεται φέτος να επιστρέψει το σπιτικό οικογενειακό εορταστικό τραπέζι.

Εκτιμάται πάντως πως, έως 25% ακριβότερα, θα πληρώσουν φέτος τα νοικοκυριά το πασχαλινό τραπέζι και, σε συνδυασμό με τις άλλες αυξήσεις για τα πασχαλινά δώρα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις της Ανάστασης θα είναι φέτος «τσουχτερές», φθάνοντας τα 300 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Σύμφωνα τώρα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, η αύξηση στο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού ενδέχεται να ξεπεράσει συνολικά το 18%. Ήδη στη χονδρική, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο τιμών της ΟΚΑΑ, οι τιμές στο αρνί κυμαίνεται μεταξύ 7-8,5 ευρώ το κιλό, ενώ για το κατσίκι διαμορφώνονταν μεταξύ 7,5-9,5 ευρώ το κιλό. Οι έμποροι εκτιμούν ότι, με βάση αυτές τις τιμές, ο οβελίας θα ξεπεράσει φέτος τα 13 ευρώ το κιλό, από τα 12 ευρώ πέρυσι.

Επίσης φέτος τα διαθέσιμα αμνοερίφια είναι περιορισμένα, λόγω μειωμένων εισαγωγών, με τους παραγωγούς να διεκδικούν τιμές αρκετά αυξημένες από πέρσι. Σημαντικές είναι και οι αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά και τα φρούτα που φτάνουν το 15%, με ορισμένα είδη να ξεπερνούν το 30%, ενώ οι αυξήσεις σε τυροκομικά ξεπερνούν το 7%, και σε σοκολατοειδή και αρτοσκευάσματα, τσουρέκια, κουλουράκια οι αυξήσεις κυμαίνονται από 7% έως 15%.

Οι αυξήσεις στα τρόφιμα, που περιλαμβάνονται στο πασχαλινό τραπέζι, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα περιορίσουν την κατανάλωση και τον πασχαλινό τζίρο έως και 30% σε πολλούς άλλους κλάδους του λιανικού εμπορίου, όπως τα εποχικά δώρα, παιχνίδια, λαμπάδες, σοκολατοειδή, παιδική ένδυση και υπόδηση, που αποτελούν μεγάλο μέρος των πασχαλινών εορταστικών δαπανών. Οι κεντρικές και περιφερειακές αγορές της Αττικής, παρά τις πολλές δυσκολίες, τις ανατιμήσεις και το ενεργειακό κόστος, που έχουν υποστεί όλες οι επιχειρήσεις, εγγυώνται την απόλυτη επάρκεια όλων των πασχαλινών ειδών και τροφίμων για τους καταναλωτές, είτε φύγουν για Πάσχα στο χωριό, είτε μείνουν στο Λεκανοπέδιο.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης, με την ευκαιρία της Ανάστασης του Κυρίου, απευθύνει σε όλους ευχές για υγεία και αγάπη, δηλώνοντας τα εξής:

«Είναι βέβαιο πως οι γονείς και οι νονοί, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με κάθε δυνατό τρόπο θα ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στις οικογενειακές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις, έστω και με λιγότερα διαθέσιμα χρήματα. Αυτό που όμως προέχει φέτος και όλοι προσευχόμαστε να πραγματοποιηθεί, ως εκ θαύματος, είναι το Πάσχα της Ορθοδοξίας να σταματήσει τον φονικό πόλεμο μεταξύ ομοθρήσκων λαών και να επαναφέρει την ειρήνη στην περιοχή μας, αλλά και να «αναστήσει» την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση!»

Ετικέτες: εμποριο αγορατζιρος καταστηματα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νέες χρηματοδοτήσεις 2027-2034: Πάνω από 100 δισ. ευρώ για επενδύσεις

    15 Σεπ 2026

  • myDATA 2.0.2: Νέα ψηφιακά εργαλεία για παραστατικά, παραλαβές, μεταφορές και παραδόσεις – Τι αλλάζει από 10 Σεπτεμβρίου

    9 Σεπ 2026

  • Για ποιους καταργείται το τέλος επιτηδεύματος το 2027

    6 Σεπ 2026

  • ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

    5 Σεπ 2026

  • «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Δεύτερη ευκαιρία σε όσους υπέβαλαν αιτήματα με λάθη ή παραλείψεις

    2 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.