voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε τη λίστα με τα 232 φάρμακα που είναι σε έλλειψη

    Οι φαρμακοβιομήχανοι απαντούν στις κατηγορίες εναντίον εταιρειών για υποεφοδιασμό της αγοράς

    Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι ο Λευτέρης Κρέτσος, ο γιος του Καλογρίτσα και άλλοι πέντε

    Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι ο Λευτέρης Κρέτσος, ο γιος του Καλογρίτσα και άλλοι πέντε

    422 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, λόγω της κακοκαιρίας

    Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: 20 αστυνομικοί διευθυντές προήχθησαν σε ταξίαρχους

  • Εκπαίδευση

    Δωρεάν σίτιση δίνει σε 2.000 φοιτητές το ΠΑΜΑΚ

    Περιφέρεια Αττικής: Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή τα σχολεία στην Αττική

    Κακοκαιρία: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή (27/01)

    Δήμος Μαλεβιζίου: 154.380 ευρώ για την πυροπροστασία των σχολείων

    Πατούλης: Εν αναμονή απόφασης για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή

  • Θέσεις εργασίας

    Υπουργείο Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης για το έτος 2022

    asep-fek-prokiriksi

    Οριστικό: ΑΣΕΠ – Στις 4 Μαρτίου ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός – 108.220 οι υποψήφιοι

    Μουσείο Ακρόπολης: ‘Ερχονται 139 προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου

    Μουσείο Ακρόπολης: ‘Ερχονται 139 προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου

    Ημέρες καριέρας: Έρχονται προσλήψεις σε ξενοδοχεία της Κρήτης

  • Οικονομία

    Τράπεζα της Ελλάδος: Ξεπέρασαν τα 141 δισεκατομμύρια ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών το 2022

    Σταϊκούρας: Η Ελλάδα τα κατάφερε και γύρισε σελίδα

    Γεωργιάδης: “Σχεδιάζουμε την επέκτασή του καλαθιού του νοικοκυριού και σε επώνυμα προϊόντα”

    Απογοητευμένοι από το «καλάθι του νοικοκυριού» οι καταναλωτές

    ΑΑΔΕ: Νέα ητα μεγαλοοφειλετών βγαίνουν στο «σφυρί»

  • Εργασιακά

    Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το έκτακτο Δώρο Πάσχα

    ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν συνταξιοδότηση μέσω παραγραφής

    ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν συνταξιοδότηση μέσω παραγραφής

    «Παράθυρο» Χατζηδάκη για έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά

    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επιχειρηματιών σε 6 περιφέρειες

  • VOUCHER

    Κοινωφελές: Η επίσημη ανακοίνωση για την 4μηνη παράταση

    Θέμα Voucher Ergasia: Κοινωφελής εργασία – ΔΥΠΑ: Tι πρέπει να γνωρίζετε για την 4μηνη παράταση

    κοινωνικος-τουρισμος-οαεδ-αιτησεις

    Στις 30 Ιανουαρίου η 3η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

    koinofelhs-ergasia-trexoun-oi-aithseis-gia

    Κοινωφελής εργασία: Παράταση για τις 25.000 θέσεις εργασίας

  • Πολιτική
    Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σπουδών

    Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του

    Απορρίφθηκε με 156 “Όχι” η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Μητσοτάκης: Επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή Ράμμου δεν υπήρχαν ονόματα – Παραπλανάτε το κοινοβούλιο

    Μητσοτάκης: Επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή Ράμμου δεν υπήρχαν ονόματα – Παραπλανάτε το κοινοβούλιο

    Τσίπρας: Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού, ψέμα πάνω στο ψέμα

    Τσίπρας: Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού, ψέμα πάνω στο ψέμα

  • Web TV
    Πρεμιέρα απόψε για την ταινία «’Ο Άνθρωπος του Θεού» στον ANT1

    Πρεμιέρα απόψε για την ταινία «’Ο Άνθρωπος του Θεού» στον ANT1

    αεροδρόμιο Καστέλι

    Έτσι θα είναι το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι (VIDEOS)

    Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών οφείλει να παραιτηθεί (VIDEO)

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία – Κλειστά σήμερα τα σχολεία (VIDEO)

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Web TV
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επιχειρησεις

Επιχείρηση… με ένα κλικ: Άμεσα μέσω gov.gr η ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων

από Σταύρος Καραΐνδρος
13/01/2023
σε Επιχειρησεις, Τεχνολογία

107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της λειτουργίας της «Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών». Όπως σημείωσε ο υπουργός, «χιλιάδες επιχειρήσεις ιδρύονται κάθε μέρα, πέρυσι ιδρύθηκαν 50.000 ατομικές επιχειρήσεις. Απαιτούσε παραπάνω από 5 επισκέψεις, έπρεπε να πηγαίνεις σε μια σειρά από γκισέ για να μπορέσεις να πάρεις συγκεκριμένα πιστοποιητικά. Αυτές οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται 5 λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr. Είναι ακόμη μια μεγάλη αλλαγή».

Αναφερόμενος στον «ΜΙΤΟ» τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή έχουν καταγραφεί 2.500 διαδικασίες, ενώ σε λίγους μήνες θα φτάσουν περίπου τις 5.000, και επανέλαβε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε με την καταγραφή 501 υπηρεσιών στο gov.gr, ενώ σήμερα έχουν φτάσει πάνω από 1.500. «Πέρυσι καταγράψαμε 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές. Από 8,8 εκατ. του 2018», πρόσθεσε και επεσήμανε πως «πράγματα που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα γίνουν στη χώρα μας έγιναν».

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για «μια πληθώρα διοικητικών διαδικασιών που υπήρχε, μια πολιτική του πλεονασμού αλλά και η συνειδητοποίηση στο παρελθόν ότι το κράτος δεν βάζει τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του» και συμπλήρωσε: «Διαπιστώνει κανείς ότι τα γεγονότα ζωής δεν είχαν βασικά σχεδιαστεί με μια λογική πολιτοκεντρική, βασικά δεν είχαν σχεδιαστεί καν, ήταν υποπροϊοντα προτεραιοτήτων των εκάστοτε κρατικών δομών-κρατικών λειτουργών». «Έχει γίνει ένα τεράστιο κομμάτι των αλλαγών. Στο τέλος της επόμενης 4ετίας ο στόχος είναι απλός, σαφής και δεδηλωμένος με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες οι αλληλεπιδράσεις μας με το Δημόσιο θα είναι ψηφιακές εφόσον το επιθυμούμε. Αυτό ήταν το αρχικό όραμα και η αρχική σύλληψη αυτής της πολιτικής, αυτή θα έιναι και η πραγματώσή της σε πολύ λίγα χρόνια όπως έχει δρομολογηθεί», υπογράμμισε.

“Με ένα κλικ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα ποια είναι η διαδικασία”

Για μία πολύ σημαντική ημέρα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σημείωσε ότι «σε μία δημοκρατία, σε ένα κράτος δικαίου, εκείνο το οποίο μετράει είναι μία πολύ τυποποιημένη ύπαρξη, η οποία να διαρκεί να συνεχίζεται, να αποπροσωποποιείται», ενώ αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος τόνισε: «Δεν ήταν τίποτε διαφορετικό από την αποτύπωση, καταγραφή, αποκάθαρση όλων των κυβερνητικών διαδικασιών. Η ενσωμάτωση σε ένα κείμενο όλων των διαδικασιών για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Όλο αυτό που συνέβη σε επίπεδο κυβέρνησης μεταφέρεται σε επίπεδο διοίκησης. Από το επιτελικό κράτος στην επιτελική διοίκηση. Διότι όσο καλή κι αν είναι η διοίκηση, δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι καταγεγραμμένες, σαφείς, διαφανείς, προσβάσιμες οι διαδικασίες». Όπως επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης «κανένα άλλο κράτος ευρωπαϊκό δεν έχει σε αυτήν την έκταση το συγκεκριμένο ψηφιακό εγχειρίδιο, το οποίο διευκολύνει τους πολίτες και για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να αισθανόμαστε όλοι περήφανοι».

ΣχετικάΆρθρα

ΕΣΠΑ: Παρατάσεις για τις αιτήσεις από επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια, παιδότοπους

ΕΣΠΑ: Eπιδοτήσεις 1 δισ. ευρώ για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση 56.000 μικρομεσαίων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

26/01/2023
Μέχρι και 600.000 παιδιά μπορούν να ωφεληθούν από το Dentist Pass

Μέχρι και 600.000 παιδιά μπορούν να ωφεληθούν από το Dentist Pass

21/01/2023

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, πλέον «δεν είναι ο πολίτης που φέρει το βάρος της απόδειξης ποια διαδικασία οφείλει να ακολουθήσει αλλά είναι η ίδια η διοίκηση. Με ένα κλικ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα, προσβάσιμα, λειτουργικά ποια είναι η διαδιακασία που πρέπει να ακολουθήσει». Μάλιστα ανέφερε ότι «για πρώτη φορά θα έχουν διυπουργικούς κλάδους δημοσίων υπαλλήλων που θα ανταποκρίνονται στις επίκαιρες προκλήσεις, δηλαδή ψηφιακοί αναλυτές, αναλυτές δημοσίων πολιτικών και νομοτέχνες».

«Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της παρούσας διακυβέρνησης για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Για πραγματική έκφραση μίας προηγούμενης πολιτικής απόφασης, πολιτικής σκέψης και σχεδιασμού έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα έργα που παρουσιάστηκαν σήμερα. Μίλησε και για την ίδρυση της ατομικής επιχείρησης σε μερικά λεπτά με ένα βήμα, καθώς «σήμερα μπορείς να ιδρύσεις την ατομική σου επιχείρηση και από το κινητό σου τηλέφωνο μέσω του gov.gr και να ξεκινήσεις την επιχειρηματική σου δράση όσο μπορείς πιο γρήγορα για να συμβάλλεις και εσύ στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, στην πτώση της ανεργίας, στην ευημερία του ελληνικού λαού με τον δικό σου τρόπο και να πραγματοποιήσεις τα δικά σου όνειρα». Όπως σημείωσε, «όλα αυτά που έχουν γίνει έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, αν δεν θα είχαμε το 2022 τριπλό ρεκόρ, αν δεν είχαμε κάνει αυτά, η Ελλάδα δεν θα είχαμε ρεκόρ Άμεσων Ξένων Επενδύσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν θα είχαμε ρεκόρ εξαγωγών όπου στους 11 μήνες περάσαμε τα 50 δισ. δηλαδή το 23% του ΑΕΠ και ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων όλων των εποχών. Αυτό το τριπλό ρεκόρ απηχεί σε πραγματικά αποτελέσματα τη μετατροπή της χώρας».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άριστη, αποτελεσματική αλλά και ευχάριστη συνεργασία που είχε με τον κ. Πιερρακάκη. «Προφανώς η εποχή μας ζητούσε την ψηφιακή μετάβαση της χώρας και το υποκείμενο εκείνο που υλοποίησε αυτήν τη μετάβαση ήταν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μας έδωσε τις τεχνικές δυνατότητες, τις ιδέες που είχαμε οι διάφοροι υπουργοί να τις κάνουμε πράξεις προς όφελος του ελληνικού λαού. Βοήθησε και ο covid βέβαια και άρπαξε την ευκαιρία και άλλαξε το ελληνικό κράτος. Είμαστε πια πολύ μπροστά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «το gov.gr με τις πάνω από 1.500 υπηρεσίες έχει υλοποιήσει το 100% προφανών διαδικασιών που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό. Τώρα πια με το “ΜΙΤΟ” πηγαίνουμε στις επόμενες, τις πιο σύνθετες, πιο βαθιές διαδικασίες, οι οποίες αν ολοκληρωθούν η μεταβολή θα είναι ακόμη πιο συγκλονιστική για τη ζωή μας».

Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να αλλάζουν οι διαδικασίες, να γίνονται ποιοτικότερες, πολιτοκεντρικές. «Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πάνω από 1.000 άτομα καθημερινά εργαζόμαστε για την απλοποίηση, ψηφιοποίηση, τυποποίηση υπηρεσεών, όπως την αυτοματοποίηση επιστροφής φόρων, πάνω από 6 δισ. ευρώ δόθηκαν σε επιστροφές το 2022». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πιτσιλής, «πολλά δεν γίνεται του παρελθόντος έχουν γίνει πλέον».

Ετικέτες: gov.grεπιχειρήσειςΚυριάκος Πιερρακάκης


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επιχειρηματιών σε 6 περιφέρειες

    27 Ιαν 2023

  • Νέα προβλήματα με τις επιστρεπτέες προκαταβολές – Δεν έχουν εκδοθεί χιλιάδες εκκαθαριστικά

    27 Ιαν 2023

  • Κοινή επιστολή βιομηχανικών οργανώσεων στον Πρωθυπουργό για τo ενεργειακό κόστος

    20 Ιαν 2023

  • H Oλυμπιάδα ρομποτικής στο Ηράκλειο!

    20 Ιαν 2023

  • Σε λειτουργία από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για χρηματοδότηση επιχειρήσεων

    19 Ιαν 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μουσείο Ακρόπολης: ‘Ερχονται 139 προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου

    Μουσείο Ακρόπολης: ‘Ερχονται 139 προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Κακοκαιρία: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή (27/01)

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Πρεμιέρα απόψε για την ταινία «’Ο Άνθρωπος του Θεού» στον ANT1

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Θέμα Voucher Ergasia: Κοινωφελής εργασία – ΔΥΠΑ: Tι πρέπει να γνωρίζετε για την 4μηνη παράταση

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Market Pass: Ποιοι θα λάβουν τριπλό επίδομα στην πρώτη πληρωμή – Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

    13 shares
    Share 5 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Web TV
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.