Γεωργιάδης: Στις 22 ή 29 Μαρτίου ανοίγει το λιανεμπόριο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Γεωργιάδης: Στις 22 ή 29 Μαρτίου ανοίγει το λιανεμπόριο

Στις 22 ή το αργότερο 29 Μαρτίου θα ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο, όπως δήλωσε το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα “Παραπολιτικά 90,1” ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, όπως ανέφερε το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης θα γίνει με χρήση sms στο 13032 και όχι με click away.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι με την αποστολή του sms στο 13032, ο πολίτης θα έχει μέχρι τρεις ώρες στη διάθεσή του προκειμένου να επισκεφθεί τα καταστήματα.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Ωστόσο, σε άλλη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον “Real FM 97,8” ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δέσμευση για την ημερομηνία ανοίγματος της αγοράς και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Εγώ δεν έχω δεσμευτεί σε ημερομηνία. Το 22 Μαρτίου το λέμε ως έναν σχεδιασμό υπό την αίρεση πάντα της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης «και ο υπουργός Οικονομικών ως σενάριο το είπε, και πάντα ότι λέμε είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας. Όμως για να το λέμε ολόκληρο, λόγω της παρουσίας του εμβολίου και των δεκάδων χιλιάδων καθημερινών πια εμβολιασμών, που αναμένονται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες τώρα που το εμβόλιο της AstraZeneca επιτρέπεται και στους άνω των 65. Σε 10 με 15 ημέρες που μεσολαβούν θα έχουμε σχεδόν μισό εκατομμύριο παραπάνω εμβολιασμένους. Άρα το τείχος προστασίας μεγαλώνει».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί και να τα καταφέρουμε στις 22 Μαρτίου υπό την αίρεση που σας είπα. Όταν έχεις φτιάξει ένα τείχος προστασίας στους ευάλωτους, αυτό αρχίζει να φαίνεται και στο ΕΣΥ» και συμπλήρωσε: «Μέσα στον Μάρτιο νομίζω θα έχουμε ανοίξει την αγορά. Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά».

«Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται συγκλίνουν στη ρευστότητα, άλλωστε και αφού ανοίξει η αγορά, θα υπάρχουν μέτρα προστασίας για αρκετό διάστημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε: «Θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την επανεκκίνηση, σας το λέω και το υπογράφω».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ