Ηρακλειο: Δίνουν πρόσθετο εξωτερικό χώρο στα καταστήματα για να επιβιώσουν!

Ηρακλειο: Δίνουν πρόσθετο εξωτερικό χώρο στα καταστήματα για να επιβιώσουν!

22 Απριλίου 2021

Άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία ώστε οι επιχειρηματίες της εστίασης στο Ηράκλειο να έχουν επιπρόσθετο εξωτερικό χώρο όταν ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε – σε πολύ καλό κλίμα – με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια συμμετείχαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Χαλβατζή, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και το μέλος Γιώργος Ζερβάκης.

Από μηδενική βάση ξεκίνησε η συζήτηση για περαιτέρω μείωση ή και απαλλαγή στα τέλη κοινοχρήστων χώρων. Το τελευταίο – ιδανικό για τους επιχειρηματίες – ενδεχόμενο φαίνεται πώς απομακρύνεται, κι έτσι αναζητείται η φόρμουλα να πέσει επιπλέον «ψαλίδι» στο ήδη -50%. Άλλωστε, τόσους μήνες κλειστά, οι εκπρόσωποι της εστίασης έχουν μηδενικά έσοδα.

Οι επαγγελματίες του επισιτισμού στο Ηράκλειο έθεσαν το ζήτημα του επιπρόσθετου εξωτερικού χώρου καθώς και το θέμα των περαιτέρω ανακουφιστικών μέτρων από την πλευρά του Δήμου, που ήδη έχει φροντίσει για την διευκόλυνση τους.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη «συζητήσαμε κάποιες παραμέτρους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους. Ένα αίτημα τους ήταν να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός προκειμένου να κάνουν χρήση της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος για επιπρόσθετο εξωτερικό χώρο. Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά του διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό προκειμένου αυτή η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα. Παράλληλα έθεσαν και ζητήματα περαιτέρω ανακουφιστικών μέτρων και παροχών τα οποία εξετάζουμε και αξιολογούμε. Για τις περαιτέρω ελαφρύνσεις είναι σαφές ότι για το χρόνο που είναι κλειστά τα καταστήματα με κυβερνητική απόφαση, έχουν απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων. Όταν ανοίξουν, αν χρειαστεί κάτι άλλο θα το εξετάσουμε.»

Βάσει των πληροφοριών που φτάνουν στον Σύνδεσμο Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, επικεφαλής του οποίου είναι η κα Αντωνακάκη, απ’ την κυβέρνηση εξετάζονται δύο ημερομηνίες για το άνοιγμα της εστίασης: η 5η Μαΐου και η 10η Ιουνίου, με την κα Αντωνακάκη να τάσσεται προσωπικά υπέρ της δεύτερης ημερομηνίας, ούτως ώστε η ίδια και οι συνάδελφοί της να είναι απόλυτα έτοιμοι κατά την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<