voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    «Έφυγε» από τη ζωή η Μαρινέλλα

    Τσαπανίδου: «Δουλειά του κράτους δεν είναι το ολικό λουκέτο, αλλά να λειτουργεί η χώρα»

    Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές

    Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη

    Οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα ανεργίας

    Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Έως €500 για κάθε μητέρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Συμμετοχή του Γραφείου Αθλητισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Β’ Κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

    Από 25 Ιουλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

    ΥΠΑΙΘΑ: Νέο πλαίσιο για αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο

    Διευρύνεται το δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων – Είκοσι θα λειτουργούν από το Σεπτέμβριο

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσίευση προγραμμάτων κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

  • Θέσεις εργασίας
    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Με μεγάλη συμμετοχή η «Ημερά Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην Πυροσβεστική

    Πυροσβεστικό Σώμα: Προκήρυξη 24 θέσεων Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής και Επικοινωνιών

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Πλήθος αιτήσεων για 43 προσλήψεις

    Προσλήψεις 18 συμβασιούχων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Ξεκινούν οι αιτήσεις για 125 προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  • Οικονομία

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ποιοι παίρνουν αμέσως επιστροφή φόρου – Ποια είναι η διαδικασία και τι δεν πρέπει να ξεχάσετε

    ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 173 θέσεις στον e-ΕΦΚΑ

    ΕΦΚΑ: Χάθηκαν 1,3 εκατ. ρυθμίσεις οφειλών

    Δώρο του Πάσχα: Χωρίς όφελος οι χαμηλόμισθοι, ευθύνες για την κυβερνητική αδράνεια

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Οι 10 παγίδες που μπορούν να φουσκώσουν τον λογαριασμό

  • Εργασιακά

    Δώρο Πάσχα: Τι θα ισχύσει μετά την αύξηση στον κατώτατο μισθό

    Δώρο του Πάσχα: Χωρίς όφελος οι χαμηλόμισθοι, ευθύνες για την κυβερνητική αδράνεια

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Απρίλιο

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

    Έως 15/9 οι εγγραφές στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ (VIDEO)

    Πιερρακάκης: Αναδρομικά από τις 15/3 οι επιδοτήσεις των αγροτών για τα λιπάσματα

    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης επιδοτούν την ακρίβεια αντί να την αντιμετωπίζουν

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επιχειρησεις

Lucia’s Farm: Στον πρωτογενή τομέα η νέα επένδυση του ομίλου Καράτζη

από NEWS ROOM
09/07/2025
σε Επιχειρησεις
105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με στρατηγική είσοδο στον πρωτογενή τομέα και «όχημα» ένα αναγνωρίσιμο επώνυμο brand, ο Όμιλος Καράτζη επεκτείνει τις δραστηριότητές του μέσω της Libra Company ΙΚΕ, η οποία αναλαμβάνει πλέον τη διαχείριση των προϊόντων Lucia’s Farm.

Πρόκειται για μια τριμερή συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας το σύνολο της δραστηριότητας που είχε μέχρι σήμερα η Hellenic Farming Α.Ε. μεταβιβάζεται στη Libra. Η Hellenic Farming, εταιρεία του Ομίλου Ευθυμιάδη που δημιούργησε και ανέπτυξε το brand Lucia’s Farm μέσω συμβολαιακής γεωργίας, παραχωρεί το 100% της σχετικής δραστηριότητας. Η νέα εταιρεία, Libra Company ΙΚΕ, συστάθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό και έχει ισομερή μετοχική σύνθεση. Σε αυτή συμμετέχουν ο Όμιλος Καράτζη, η Anker Farming, στην οποία έχει εισέλθει μετοχικά ο Όμιλος Redestos – Efthymiadis Agrotechnologies, και ο επιχειρηματίας Γιώργος Βενέρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με δραστηριότητα στον χώρο της αρτοποιίας μέσω οικογενειακού franchise στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 2024, τα προϊόντα Lucia’s Farm κατέγραψαν κύκλο εργασιών 4,5 εκατ. ευρώ, με το 80% των πωλήσεων να προέρχεται από την εγχώρια αγορά, κυρίως μέσω του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Η παρουσία στο εξωτερικό, αν και υπαρκτή, παραμένει ακόμη περιορισμένη σε σχέση με τις δυνατότητες του brand, γεγονός που αποτελεί και το βασικό πεδίο ενίσχυσης στην παρούσα φάση. Όπως σημειώνουν πηγές με γνώση της συμφωνίας, στόχος των νέων εταίρων είναι να τριπλασιάσουν τον τζίρο μέσα στην επόμενη διετία, επενδύοντας στη διεθνοποίηση του Lucia’s Farm και εστιάζοντας σε αγορές-στόχους του εξωτερικού.

Παράλληλα με τη διαχείριση του brand Lucia’s Farm, το οποίο από το 2026 φέρει την ταυτότητα «από το χωράφι στο πιάτο σας», η Libra Company σχεδιάζει να αναπτύξει δραστηριότητες ευρύτερα στον αγροδιατροφικό τομέα. Στον σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνονται και εισαγωγές μη επώνυμων προϊόντων, κυρίως εξωτικών φρούτων, από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

ΣχετικάΆρθρα

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του εμβληματικού Knossos Royal από τον Όμιλο Καράτζη

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του εμβληματικού Knossos Royal από τον Όμιλο Καράτζη

20/12/2024

Έρχεται νέα ακτοπλοϊκή εταιρία – Aρχίζει με την γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη

01/07/2022

Η νέα αυτή επένδυση εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλάνο διαφοροποίησης του Ομίλου Καράτζη, ο οποίος, αναπτύσσει μια πολυσχιδή δραστηριότητα από τη βιομηχανία και την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έως τον τομέα των αεροπορικών μεταφορών επιβατών. ν παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, καθώς και στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών επιβατών. Ειδικότερα έχοντας στο τιμόνι του τον Αντώνη Καράτζη, ο όμιλος δραστηριοποιείται σε τέσσερις κλάδους (βιομηχανία, τουρισμός, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς), διαθέτει εργοστάσια σε Ελλάδα και Γερμανία, 19 θυγατρικές εταιρείες ανά τον κόσμο και εμπορική παρουσία σε 72 χώρες.

Παρά το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό του, ο Όμιλος Καράτζη συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στον πυρήνα της επιχειρηματικής του ταυτότητας, που είναι η παραγωγή διχτυών και υλικών συσκευασίας. Με εμπειρία άνω των 40 ετών και αφετηρία ένα μικρό εργοστάσιο στην Κρήτη, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως παραγωγούς του κλάδου, με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες και σχεδόν το σύνολο της παραγωγής να κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού. Η Karatzis κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων και καινοτόμων διχτυωτών προϊόντων για τη γεωργία, τη βιομηχανία, την τυποποίηση και τη συσκευασία, έχοντας αναπτύξει κάθετα την παραγωγική της βάση. Διαθέτει υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής σε Κρήτη, Λάρισα και Γερμανία, με συνολικό εργοστασιακό χώρο που υπερβαίνει τα 65.000 τετραγωνικά μέτρα και παραγωγική δυναμικότητα που ξεπερνά τους 60.000 τόνους ετησίως, γεγονός που τη φέρνει σταθερά μεταξύ των ισχυρότερων παικτών παγκοσμίως στην αγορά των δικτυωτών υλικών.

Σημαντική παρουσία έχει αναπτύξει ο Όμιλος Καράτζη και στον τομέα της ενέργειας, με στρατηγική εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές. Από το 2010 έχει επενδύσει συστηματικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών σταθμών, ξεκινώντας με εγκαταστάσεις στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και το Ηράκλειο. Έκτοτε, το ενεργειακό του χαρτοφυλάκιο έχει διευρυνθεί δυναμικά, φτάνοντας σήμερα τα 48 φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλη την Ελλάδα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ που αγγίζει τα 286 MW.

Στον τομέα του τουρισμού, ο Όμιλος Καράτζη έχει παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με αφετηρία την κατασκευή και λειτουργία του ιδιόκτητου all-inclusive ξενοδοχείου πέντε αστέρων Nana Beach στη Χερσόνησο Κρήτης. Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 1.400 κλινών, ανακαινίστηκε πλήρως το 2020 και από το 2021 λειτουργεί με την εμπορική επωνυμία Nana Golden Beach, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών. Τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης τουριστικής μονάδας του ομίλου, του πολυτελούς Nana Princess, με 102 σουίτες και βίλες, επίσης στη Χερσόνησο. Το 2022 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Nana Sports Center, ενός σύγχρονου αθλητικού συγκροτήματος με 18 γήπεδα τένις εντός του ξενοδοχείου. Η πλέον πρόσφατη επένδυση του ομίλου στον κλάδο είναι η εξαγορά του πρώην Aldemar Knossos, που εντάχθηκε στο χαρτοφυλάκιο το 2024 και περιλαμβάνει το Knossos Royal και το Knossos Villas. Σύμφωνα με το πλάνο, η μονάδα θα λειτουργήσει ως έχει για μία σεζόν και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης, με στόχο την επανεκκίνηση το 2026 υπό το σήμα Nana Hotels. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώνοντας το φάσμα των δραστηριοτήτων του, ο Όμιλος Καράτζη έχει εισέλθει και στον τομέα της αεροπορικής μεταφοράς επιβατών μέσω της εταιρείας Panellenic Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2020. Η εταιρεία απέκτησε Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα (AOC) τον Μάιο του 2021 και από τον ίδιο μήνα ξεκίνησε τις εμπορικές της πτήσεις, αξιοποιώντας ιδιόκτητο αεροσκάφος τύπου Cessna XLS. Η Panellenic δραστηριοποιείται στην αγορά ιδιωτικών πτήσεων, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών υψηλής ποιότητας. Το 2022 η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω τη δυναμικότητά της με την απόκτηση δεύτερου αεροσκάφους του ίδιου τύπου, επιβεβαιώνοντας τη στόχευσή της στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων αεροπορικής μετακίνησης.

Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων, ο Όμιλος Καράτζη κατέγραψε το 2023 ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 122,18 εκατ. ευρώ, έναντι 121,36 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση της τάξης του 1%. Η άνοδος προήλθε κυρίως από τον τουριστικό τομέα, ο οποίος ενίσχυσε τις επιδόσεις του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς και από τον τομέα της ενέργειας, χάρη στην πρώτη πλήρη χρήση λειτουργίας του αιολικού πάρκου της Αιολική Πνοή Αποσκιάς Μονοπρόσωπη Α.Ε. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 3205 εκατ. ευρώ από 30,6 εκατ. στην προηγούμενη χρήση.

 

Ετικέτες: όμιλος Καράτζη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Πάσχα 2026: Η Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα

    26 Μαρ 2026

  • Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα

    25 Μαρ 2026

  • Νέες προθεσμίες για πρατήρια καυσίμων – Voucher έως 3.000 ευρώ για αναβάθμιση

    24 Μαρ 2026

  • auksisi-nees-epixeiriseisΕπιχειρήσεις: Οι φοροτεχνικές αλλαγές και προκλήσεις σήμερα

    20 Μαρ 2026

  • ΕΤΑΔ: Online οι αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις, έως τις 30 Απριλίου μέσω του site της εταιρείας

    17 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Διπλή η πρώτη πληρωμή του market pass 2

    Market Pass 2026: Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά ύψους ως και 1.200 ευρώ

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Fuel Pass 2026: Τα ποσά, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • Fuel Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές – Καταβολή ολόκληρου του διμήνου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Δώρο Πάσχα 2026 από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους: Νέες διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Συνεργασία ΔΥΠΑ- ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.: Πρόγραμμα κατάρτισης για 25.000 ανέργους

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.