voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου απαιτεί δράση τώρα – Ποια είναι τα 12 άμεσα μέτρα πρόληψης

    Μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 – και αύριο

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

  • Εκπαίδευση

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία

    Υπ. Παιδείας: Από σήμερα 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Υπουργείο Παιδείας για ΝΠΠΕ: Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο – Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για κανέναν φοιτητή

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: 1.000 θέσεις για άνεργους πτυχιούχους με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

    ΔΥΠΑ: Μέχρι 18 Αυγούστου οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις εργασίας – Μισθοί έως 1.250 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για 1.000 άνεργους πτυχιούχους, με αποδοχές έως 1.250 ευρώ – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

  • Οικονομία

    Επίδομα ενοικίου: Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ για να το λάβετε

    Επίδομα παιδιού Α21: Αύξηση 30% στο τραπέζι – Τα σενάρια για τη ΔΕΘ και η πρόταση του ΟΟΣΑ

    ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση

  • Εργασιακά

    Αυξήσεις στις συντάξεις των ενστόλων έως 150 ευρώ τον μήνα με το νέο μισθολόγιο

    ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    efka-meiwmenes-eisfores-mhteres

    Άδεια μητρότητας: Ποιοι δικαιούνται πλέον το 9μηνο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Προσαύξηση στις συντάξεις πάνω από 960 ευρώ ετησίως – Ρύθµιση τον Σεπτέµβριο για αναγνώριση πλασµατικού χρόνου

  • VOUCHER

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

  • Πολιτική

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επιχειρησεις

Νέα μέτρα – Οργή και απογοήτευση σε λιανεμπόριο και εστίαση

από Αντώνης Σαριδάκης
03/11/2021
σε Επιχειρησεις
επιχειρήσεις

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η οργή έχει αρχίσει να παίρνει τη θέση της απογοήτευσης που ένιωσαν οι έμποροι και οι επιχειρηματίες της εστίασης ακούγοντας χθες το απόγευμα την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να επιδεικνύουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες αρνητικό PCR ή rapid test προκειμένου να μπουν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, café, χώρους διασκέδασης, κομμωτήρια, κουρεία, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κ.ά.

Περιμένοντας την επίσημη απόφαση που θα περιγράφει με λεπτομέρειες τα νέα μέτρα, τα οποία θα αρχίσουν να ισχύουν από το ερχόμενο Σάββατο, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και της εστίασης κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, άτυπο lockdown χωρίς μέτρα στήριξης και επερχόμενα λουκέτα.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι όμως το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα μέσα στις επόμενες «χρυσές» εβδομάδες για το λιανεμπόριο, αφού κανείς να μπορεί να προβλέψει ότι το τωρινό «δίχτυ ασφαλείας των αυξημένων ελέγχων» θα καταφέρει να ανακόψει το νέο κύμα του κορωνοϊού.

Και μάλιστα την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβουν οι καταστηματάρχες νέα επιδόματα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΕ να δώσει εκ νέου χρήματα με δεδομένο ότι υπάρχει το εμβόλιο.

ΣχετικάΆρθρα

ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

17/08/2026

Ηλεκτρονική τιμολόγηση ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική εφαρμογή από 1η Οκτωβρίου 2026 για όλες τις επιχειρήσεις

31/07/2026

Ουρές με άδεια ταμεία

Εν μέσω εκπτώσεων και λίγες εβδομάδες πριν την Black Friday και την αρχή της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η ελπίδα μιας «κανονικότητας» εξανεμίζεται λένε οι έμποροι.

«Όταν στις ηλικίες 18-24 οι 4 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι και στις ηλικίες 25-49 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 3 στους 10, χάνεται μια μεγάλη κρίσιμη μάζα της πελατείας μας», δηλώνουν.

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι η αύξηση του χρόνου αναμονής για να μπει κάποιος στα εμπορικά καταστήματα, ειδικά στις μεγάλες αλυσίδες, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και απογοήτευση ακόμη και στους εμβολιασμένους πελάτες.

2.000 λουκέτα

«Πάμε σε μια μεγάλη καταστροφή, στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown» αναφέρεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), με τον πρόεδρο Γιώργο Καββαθά να εκτιμά ότι τα λουκέτα υπολογίζονται σε πάνω από 2.000 για εφέτος.

Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα λόγω των συσσωρευμένων ζημιών από τα παρατεταμένα lockdown, αυξάνοντας την ανεργία. Να σημειωθεί ότι τρεις στις δέκα επιχειρήσεις εστίασης είναι στο «κόκκινο», χωρίς να μπορούν να αντέξουν νέες πιέσεις.

Μάλιστα η ΠΟΕΣΕ ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα τις επιχειρήσεις όπως νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής, μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023, νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων και δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας.

«Φαρμάκι» ο καφές και το φαγητό

Για να πιει κάποιος ανεμβολίαστος έναν καφέ σε μια καφετέρια από 4-5 ευρώ που πληρώνει σήμερα από το Σάββατο θα πρέπει να υπολογίσει ότι θα ξοδέψει τουλάχιστον 15 ευρώ, καθώς το rapid test κοστίζει περί τα 10 ευρώ και από 20 μέχρι 60 ευρώ το PCR.

Το επιπλέον κόστος κάνει απαγορευτική την έξοδο ακόμη και για έναν καφέ ή ένα φθηνό φαγητό για μεγάλη μερίδα ανεμβολίαστων πολιτών, αναφέρουν οι καταστηματάρχες.

Πήραν φωτιά τα πιστολάκια

Ταυτόχρονα, για να μην υποστούν το κόστος του rapid test από το Σάββατο, σε αναζήτηση εσπευσμένων ραντεβού σε κομμωτήρια και κουρεία έχουν επιδοθεί αρκετοί πολίτες. Ήδη, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και όλοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν έστω και ένα ραντεβού της τελευταίας στιγμής.

Πυρ ομαδόν για τους ελέγχους από τους εμποροϋπάλληλους

Την ίδια ώρα πυρ ομαδόν εξαπολύουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και για τους ελέγχους. «Η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και δυστυχώς το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σημειώνοντας ότι το βάρος που πέφτει στις πλάτες του λιανεμπορίου είναι ασύμμετρο.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Οι έλεγχοι είναι πρακτικά όχι μόνο ανεφάρμοστοι αλλά και περίεργοι λέει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, τονίζοντας πως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου δεν απαιτείται η συγκεκριμένη προϋπόθεση, όπως στα supermarket, στις λαϊκές αγορές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) δηλώνει: «Αυτονοήτως, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των καταναλωτών παραμένει και σήμερα η πρώτη προτεραιότητα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Είναι προφανές όμως πως τα νέα περιοριστικά μέτρα στην προσέλευση του αγοραστικού κοινού θα προκαλέσουν νέες απώλειες στα έσοδα όλων ανεξαιρέτως των εμπορικών ΜμΕ. Η υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στο κατάστημα συνιστά ανασταλτικό παράγοντα που οπωσδήποτε θα μειώσει την αγοραστική κίνηση και μάλιστα σε μία περίοδο που οι πληθωριστικές πιέσεις και το ενεργειακό κόστος πλήττουν ήδη όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους

Το μηνιαίο κόστος λοιπόν των ανεμβολίαστων από το Σάββατο θα ξεκινά από τα 80 ευρώ, τα οποία ουσιαστικά θα καλύπτουν τις δραστηριότητες τεσσάρων ημερών.

Αν όμως κάποιος θελήσει να καθίσει σε ένα μαγαζί ή να πάει για ψώνια τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας, τότε θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε νέο έλεγχο.

 

Ετικέτες: επιχειρήσειςμέτρα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    17 Αυγ 2026

  • Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνουν

    11 Αυγ 2026

  • Διευρύνεται η εθνική πρωτοβουλία για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ σε 686 επώνυμους κωδικούς

    8 Αυγ 2026

  • Αύγουστος με φορολογικές υποχρεώσεις: Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και προθεσμίες για επιχειρήσεις

    6 Αυγ 2026

  • e-ΕΦΚΑ: Παράταση έως 10 Σεπτεμβρίου για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ)

    31 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά για τους δικαιούχους

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αναδρομικά έως 500 ευρώ σε 150.000 δικαιούχους: Ποιούς αφορά

    31 shares
    Share 12 Tweet 8

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.