Ποιοι δικαιούνται μείωση ενοικίου τον Δεκέμβριο

Ποιοι δικαιούνται μείωση ενοικίου τον Δεκέμβριο

10 Δεκεμβρίου 2020

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο της μείωσης ενοικίου για όσους πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες που πλήττονται δικαιούνται μείωση 40% στα ενοίκια και για τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, μείωση ενοικίου μπορούν να αιτηθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει της διευρυμένης λίστας ΚΑΔ Απριλίου και οι εργαζόμενοι, για την κύρια κατοικία τους, που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Η μείωση ενοικίου «πιάνει» και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών της παραπάνω κατηγορίας εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι της μείωσης ενοικίου είναι τα νοικοκυριά που έχουν έστω έναν εργαζόμενο σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ακόμη και αν αυτός δεν αναγράφεται στο μισθωτήριο.

Οι αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες

Η ρύθμιση για τη μείωση ενοικίου προβλέπει πλέον ότι η ζημία για τους ιδιοκτήτες δεν θα συμψηφίζεται με φορολογικές οφειλές, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν σε χρηματική αποζημίωση το 50% της ζημίας που υπέστησαν.

Εν ολίγοις, αν κάποιος έχει χάσει 400 ευρώ από μειώσεις ενοικίου, τότε θα δει στους λογαριασμούς του επιστροφή 200 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρηματικές αποζημιώσεις για τις μειώσεις ενοικίου Νοεμβρίου θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τον Ιανουάριο, ενώ ομοίως τα ποσά για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Να σημειωθεί ότι μετά από αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ που αποδέχθηκε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής παρατάθηκε μέχρι την 31.12.2020 η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», μηνών Μαρτίου έως και Αυγούστου 2020.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<