Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν και νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων εκφράζει την ανησυχία του για μόνιμα λουκέτα σε αρκετά γυμναστήριο. Οι ιδιοκτήτες περίπου 2.500 γυμναστηρίων απασχολούν συνολικά 42.000 υπαλλήλους και όπως επισήμανε πριν μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου σε αντίθεση με μικρότερα μαγαζιά, οι γυμναστηριακοί χώροι είναι συνήθως πολύ μεγάλης επιφάνειας (άνω των 600 τ.μ) και ως εκ τούτου τα ενοίκια παραμένουν πολύ υψηλά ακόμα και μετά την μείωση του 40% για τις εβδομάδες της πανδημίας.  

Ο κ. Κλεοβούλου ανησυχεί για μια δραματική μείωση στις θέσεις εργασίας και ακόμα και οριστικό κλείσιμο κάποιων γυμναστηρίων. «Και σήμερα να ανοίξουμε ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός για το πρώτο διάστημα», έλεγε χαρακτηριστικά.  «Το τρίμηνο της Άνοιξης που παραδοσιακά αυξάνονταν πάντα το πελατολόγιο μας το χάσαμε τελείως», προσθέτοντας ότι μεσούντος του καλοκαιριού, η προσέλευση θα είναι μικρή: «πέρα από τους σταθερούς πελάτες, σχεδόν κανένας άλλος δεν έρχεται να γυμναστεί γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται τις διακοπές τους». 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι θα είναι πιο αυστηρά από αυτά που ισχύουν σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα, υπογραμμίζοντας ότι, και εκεί ο ιδιοκτήτης θα είναι υποχρεωμένος να ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα βρίσκονται στο χώρο, ώστε να μη γίνεται υπέρβαση.

ΣχετικάΆρθρα

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης, που ανοίγουν την επόμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε ότι, σε κάθε τραπέζι θα κάθονται αυστηρά έως έξι άτομα

Απαντώντας τέλος, στους προβληματισμούς ιδιοκτήτη καφετέριας όσο αφορά στα οικονομικά ζητήματα με τα οποία θα βρεθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου του αντιμέτωποι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι, «λύνουμε όλα τα προβλήματα που μπορούμε, είμαστε μέσα στην κρίση».

Τέλος, ο Νίκος Παπαθανάσης προανήγγειλε επίσημες ανακοινώσεις για τη στήριξη του κλάδου της εστίασης.

 
 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by