voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Λ. Μενδώνη: «Η σημασία της επετείου 35 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγκειται στο πολυσχιδές έργο και την προσωπικότητά του»

    Αλλάζει η ώρα αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

    Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000 ευρώ η φοροδιαφυγή και 150.000.000 ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

    Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: 2,64 εκατ. ευρώ στα Πανεπιστήμια για την κάλυψη της μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων

    ΟΙΕΛΕ για Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: «Κόβουν» τους καλοκαιρινούς μήνες από την προϋπηρεσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών

    Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

    Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

  • Θέσεις εργασίας

    Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας μέσα από 186 επενδυτικά σχέδια

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ με απολυτήριο Γυμνασίου

    Προσλήψεις: Aπό την 1η Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες

    Λυρική Σκηνή: Εκδόθηκε προκήρυξη για προσλήψεις

  • Οικονομία
    ÁÈÇÍÁ ÐÏËÕÊÁÔÏÉÊÉÅÓ ÄÉÁÌÅÑÉÓÌÁÔÁ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

    Στεγαστικό: Όλα τα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες

    Επιδόματα: Ποιοι πληρώνονται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

    ΤτΕ: Στα 60 δισ. ευρώ οι συναλλαγές με κάρτες το α’ εξάμηνο του 2026 – Μόλις το 0,01% των συναλλαγών αφορά περιστατικά απάτης

  • Εργασιακά

    Επιδόματα: Ποιοι πληρώνονται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου

    Συντάξεις Δημοσίου: Τι αλλάζει από τις 2 Νοεμβρίου

    Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι το δικαιούνται – Πώς υπολογίζεται το ποσό με παραδείγματα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από 26 έως 30 Οκτωβρίου

  • VOUCHER

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων από τη ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ! – Tι πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης για Μονή Σινά: Ιστορική τομή η συμφωνία με την Αίγυπτο – Διασφαλίζει τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη – Εγκαίνια για την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

    Θεοδωρικάκος – Χαρδαλιάς: Καινοτόμα προγράμματα για τις ΜμΕ με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου ηλικίας για πρόσβαση στα social media

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επιχειρησεις

Το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων

από press room
21/04/2020
σε Επιχειρησεις

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Αν ανοίξουμε και ξανακλείσουμε, αυτό θα μας σκοτώσει», παραδέχθηκε κυβερνητικός αξιωματούχος στο iefimerida, μεταφέροντας έτσι τον προβληματισμό και την αγωνία που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο για το επόμενο βήμα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ακόμα και αυτήν τη στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο, με πολλαπλά σενάρια για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ολα δείχνουν ότι, εκτός δραματικού απροόπτου, κάποιες επιλεγμένες δραστηριότητες μπορούν να ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Μπαρ και κέντρα διασκέδασης είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν, ενώ στην ίδια κατηγορία «υψηλού κινδύνου» κατατάσσονται και τα campings, που δύσκολα θα προλάβουν το τέλος της φετινής θερινής περιόδου.
 

Οι φάσεις εξόδου από την καραντίνα
Το οικονομικό επιτελείο έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες φάσεις εξόδου οικονομικών δραστηριοτήτων από την καραντίνα, με βάση δύο παραμέτρους:

ΣχετικάΆρθρα

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά και με ταχύτητα η έκδοση Δεσμευτικών Πληροφοριών Καταγωγής για τις επιχειρήσεις

24/10/2026

Επιχειρήσεις: Τα πέντε οφέλη της ψηφιοποίησης αρχείων στη νέα ψηφιακή εποχή

21/10/2026

 1) το πόσο υψηλή προστιθέμενη αξία έχει ένας συγκεκριμένος κλάδος ή δραστηριότητα 2) το υγειονομικό «αποτύπωμα» του. Το πότε θα ενεργοποιείται κάθε φάση, θα εξαρτηθεί από το «πράσινο φως» που θα ανάβει ο Σ. Τσιόδρας και το επιτελείο του, αναλύοντας τα στοιχεία από την πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτό που φαίνεται, πάντως, να έχει «κλειδώσει» είναι ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον ως και τον Ιούνιο, έτσι ώστε να αποφευχθεί εισαγωγή κρουσμάτων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τον Τουρισμό.

Τι θα ισχύει με τα μέτρα στήριξης 

Το ότι η οικονομία θα βγει σταδιακά από αυτήν την πρωτοφανή καραντίνα, δεν σημαίνει ότι τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων- εργαζομένων θα σταματήσουν. Τουναντίον. Όπως σημειώνουν, όμως, αρμόδιες πηγές, πλέον τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια- όπως τον Απρίλιο του καθολικού lockdown- αλλά στοχευμένα και μετρημένα. Για παράδειγμα, η έκτακτη αποζημίωση των 800 ευρώ θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ήτοι θα καλύπτει μόνο όσους (επιχειρήσεις κι εργαζόμενους) θα παραμείνουν στις λίστες αναστολής ή πληττόμενων, ενώ το τελικό ποσό του επιδόματος θα υπολογίζεται σε ημερήσια βάση, δηλαδή ανάλογα με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης. Ο λόγος είναι προφανής.

Εχοντας υπολογίσει ότι ως το τέλος του Ιουνίου θα απαιτηθούν τουλάχιστον 14 δις ευρώ δημοσιονομικών παρεμβάσεων, στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να κρατήσουν εφεδρείες για τη στήριξη κλάδων αλλά και ως «ασπίδα» για πιθανή επιστροφή της πανδημίας το Φθινόπωρο, με νέα περιοριστικά μέτρα.

Τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ένα από τα ανοικτά μέτωπα για το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που υποχρεώθηκαν να λάβουν το 60% των μισθωμάτων από επιχειρήσεις κι εργαζομένους που πλήττονται. Επί του παρόντος έχουν δικαίωμα μόνο αναστολής τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι καλύπτονται μόνο όσοι πληρώνουν κάποια ρύθμιση οφειλών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προαναγγείλει κάποια μείωση φόρου, όχι όμως οριζόντια και χωρίς να προσδιορίσει το φόρο. Τα σενάρια είναι πολλά, αλλά όλα «κουμπώνουν» με το κόστος, που συνεπάγεται μια ελάφρυνση σε περίπου 150.000 ιδιοκτήτες, που υποχρεώθηκαν σε «κούρεμα» 40%.

Από τη μια, υπάρχει το σενάριο της έκπτωσης, σίγουρα κλιμακωτής- υπό τη μορφή συμψηφισμού- με το φετινό ΕΝΦΙΑ ή το φόρο εισοδήματος. Από την άλλη, υπάρχει το σενάριο της έκπτωσης φόρου ή εισοδήματος που αναλογεί σε αυτά τα «χαμένα» ενοίκια, τα οποία θα δηλωθούν το 2021. Το δίλημμα είναι προφανές: αν επιλεγεί το δεύτερο σενάριο, το ταμειακό κόστος μεταφέρεται στο 2021, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που σήκωσαν φέτος το βάρος, δεν θα έχουν την παραμικρή ελάφρυνση. Αν επιλεγεί το πρώτο σενάριο, ικανοποιείται το αίσθημα της δικαιοσύνης στην κατανομή των βαρών, αλλά ανοίγει μια ακόμα «τρύπα» στον προγραμματισμό των εσόδων για το κρίσιμο δεύτερο εξάμηνο.

Σε 100.000 επιχειρήσεις τα κρατικά δάνεια

Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμο χαρακτηρίζεται το στοίχημα της ρευστότητας στην αγορά. Εν αναμονή του πρώτου 1 δις από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, που θεωρητικά θα μετατραπεί με τη συνδρομή των τραπεζών, σε τουλάχιστον 3 δις ευρώ δάνεια για κεφάλαια κίνησης, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλαδή των κρατικών δανείων συνολικού ύψους 1 δις ευρώ.

Με τα έως τώρα δεδομένα, στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι περίπου 100.000 επιχειρήσεις θα μπορέσουν σε μοιραστούν 10.000 ευρώ κατά μέσο, με βασικό κριτήριο το τζίρο του Μαρτίου και την εφαρμογή ειδικού αλγορίθμου, που θα συγκρίνει και θα συνυπολογίζει τα περσινά μεγέθη της επιχείρησης, καθώς και το μέσο κλαδικό όρο. Όπως έχει προαναγγείλει, ήδη, ο Χρήστος Σταϊκούρας, το «εργαλείο» της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ενεργοποιηθεί για μια ακόμα φορά το Μάιο, με κριτήριο το τζίρο Απριλίου- Μαΐου, χωρίς να αποκλείονται οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση τον Απρίλιο.
 

Ετικέτες: loyketoεπιχειρήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Black Friday 2026: Αρχίζουν οι προσφορές από 1η Νοεμβρίου

    24 Οκτ 2026

  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακά και με ταχύτητα η έκδοση Δεσμευτικών Πληροφοριών Καταγωγής για τις επιχειρήσεις

    24 Οκτ 2026

  • Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000 ευρώ η φοροδιαφυγή και 150.000.000 ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

    24 Οκτ 2026

  • ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 θέσεις εργασίας στην 59η Ημέρα Καριέρας – Συμμετέχουν περισσότερες από 30 επιχειρήσεις

    22 Οκτ 2026

  • Επιχειρήσεις: Τα πέντε οφέλη της ψηφιοποίησης αρχείων στη νέα ψηφιακή εποχή

    21 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση των 36.000 ευρώ – Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικός οδηγός

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    44 shares
    Share 18 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.