ΒΕΠ προς Πρωθυπουργό: Με απειλή προστίμων σε ΜμΕ δεν προωθείται «εξ αποστάσεως» εργασία

ΒΕΠ προς Πρωθυπουργό: Με απειλή προστίμων σε ΜμΕ δεν προωθείται «εξ αποστάσεως» εργασία

24 Σεπτεμβρίου 2020

Τον προβληματισμό και τη δυσφορία των βιοτεχνών και των επαγγελματιών – μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για την απειλή επιβολής προστίμου, αν δεν εφαρμοστεί η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία στο 40% επί του συνόλου των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση, μεταφέρει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ. 

Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά, οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα και κυρώσεις, σε μια συγκυρία με πολλά προβλήματα και υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πλευρά των επιχειρηματιών, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να μην κατεβάσουν ρολά. 

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων, μεγάλος αριθμός βιοτεχνών που ανήκουν στις 15 χιλιάδες ενεργές επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΠ επικοινώνησε με τη διοίκηση για να εκφράσει την έκπληξη και τον προβληματισμό του, θεωρώντας ότι καλούνται να επωμιστούν νέα έξοδα και να προσθέσουν κέντρα κόστους στις δραστηριότητές τους εξαιτίας μίας αποφάσεως που ελήφθη χωρίς να συνοδεύεται από τις κατάλληλες εξειδικεύσεις ως προς το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργήσει το προσωπικό και τον τρόπο που θα τους χορηγηθεί ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός για να απασχοληθούν εξ αποστάσεως.

«Σεβόμενοι ότι η εν λόγω τροπολογία είναι στο πλαίσιο λήψης μέτρων άμεσης εφαρμογής για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού «Covid-19” στην Περιφέρεια Αττικής και προκειμένου αφ’ ενός να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι εργασίας, και αφ’ ετέρου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τον κορωνοϊό, αναρωτιόμαστε πώς θα καταφέρει η ΜμΕ να προμηθευτεί τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την τηλεργασία και πώς καλείται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ» διερωτάται ο κ. Μιχάλαρος, εξηγώντας ότι το χρονικό διάστημα υιοθέτησης του μέτρου δεν είναι εφικτό. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<