Αχτσιόγλου: Το νέο Ασφαλιστικό είναι «βήμα» προς τα πίσω

Αχτσιόγλου: Το νέο Ασφαλιστικό είναι «βήμα» προς τα πίσω

19 Ιανουαρίου 2020

Ότι το νέο Ασφαλιστικό που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, είναι «ένα βήμα προς τα πίσω», υποστήριξε σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, ‘Εφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου, «τώρα που η ελληνική οικονομία βγήκε από τα Μνημόνια, έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποιες από τις αδικίες του παρελθόντος, αλλά αντί αυτού το νέο Ασφαλιστικό δημιουργεί περισσότερες. Ένας δικηγόρος από την Ηγουμενίτσα που χειρίζεται ελάχιστες υποθέσεις θα κληθεί να καταβάλει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, με ένα μεγαλοδικηγόρο από το Κολωνάκι που έχει πολλαπλάσια έσοδα».

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε ότι με το νέο Ασφαλιστικό, το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, θα κληθεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές υψηλότερες σε ποσοστό 20% κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τα όσα λέγονται για τα ποσοστά αναπλήρωσης, είπε ότι αν επαληθευτούν τα όσα ακούγονται πρόκειται για ένα θετικό μέτρο και ότι αποτελούσε πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνει τώρα που το επιτρέπουν τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενη στα πρόστιμα που προβλέπονται στο νέο Ασφαλιστικό, έκανε λόγο για «χειρουργικά χτυπήματα» στον χώρο της Εργασίας. Υποστήριξε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κατέβασε το πρόστιμο για τις αδήλωτες υπερωρίες σε τέτοιο βαθμό που να συμφέρει τον εργοδότη να παρανομεί κι αν πιαστεί να πληρώσει το πρόστιμο.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επεσήμανε ότι αυτές αφορούν αποφάσεις για την κυβέρνηση του 2012 και όχι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε με το Νόμο Κατρούγκαλου να αμβλύνει τις αδικίες, αλλού με επιτυχία κι αλλού όχι.

Η Έφη Αχτσιόγλου, την ίδια ώρα αναφέρθηκε στην προκλητική – όπως την χαρακτήρισε – ρύθμιση, με την οποία οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που προσλαμβάνονται ως μετακλητοί σε πολιτικά γραφεία, να λαμβάνουν και την αμοιβή τους και τη σύνταξη τους στο ακέραιο. Αυτό προσβάλει το περί δικαίου κοινό αίσθημα είπε η κυρία Αχτσιόγλου, υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις περιπτώσεις ο συνταξιούχος θα έπρεπε να επιλέξει να παίρνει ή την αμοιβή του ή τη σύνταξη του.


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<