Απεργούν οι οικοδόμοι στα Χανιά στις 26 Νοεμβρίου

Απεργούν οι οικοδόμοι στα Χανιά στις 26 Νοεμβρίου

23 Νοεμβρίου 2020

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και καραντίνας ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Δίνει δωράκια στη μεγαλοεργοδοσία με νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών. Δίνει όλες τις προϋποθέσεις στα αφεντικά να αρπάζουν με το «νόμο» τον ιδρώτα μας. Να δουλεύουμε περισσότερες ώρες και να παίρνουμε μικρότερο μεροκάματο. 
Αξιοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού για να κάνει πραγματικότητα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μπορεί στα λόγια να διακηρύσσει την προσπάθεια της ώστε να στηρίξει τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, όμως στην πράξη τρέχει ασταμάτητα για να υλοποίηση όσων απαιτούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγαλοεργοδότες. Απορρίπτουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς 
Η απόφαση μας είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματα μας. 

Στην επίθεση εν μέσω καραντίνας, από την κυβέρνηση τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, απαντάμε με πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το συνδικάτο μας για την καταγγελία αυθαιρεσιών από την εργοδοσία στα τηλέφωνα 6944764812, 6977273811, 6972323752.», αναφέρει η ένωση.

Καλεί το Εργατικό Κέντρο Χανίων να ακολουθήσει το παράδειγμα των δεκάδων Εργατικών Κέντρων , Ομοσπονδιών και Σωματείων και να πάρει  απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<