Χαρδαλιάς: Απαραίτητη η σφραγίδα στις βεβαιώσεις μετακίνησης εργοδοτών

Χαρδαλιάς: Απαραίτητη η σφραγίδα στις βεβαιώσεις μετακίνησης εργοδοτών

24 Μαρτίου 2020

Οι βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων πρέπει να φέρουν σφραγίδα του εργοδότη αλλιώς είναι άκυρες, διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εργαζόμενοι εταιρειών κοινοχρήστων πρέπει να έχουν βεβαίωση εργοδότη που να αναφέρει ωράριο εργασίας και σε ποιες πολυκατοικίες θα μεταβούν, συμπλήρωσε ο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί τις δυο ειδικές πτήσεις από Μαδρίτη και Βαρκελώνη για επαναπατρισθέντες Έλληνες.

Οι επιβάτες των δυο πτήσεων είχαν εκδηλώσει γραπτώς το ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και είχαν καταγραφεί στους καταλόγους της πρεσβείας της Ελλάδος στη Μαδρίτη, ωστόσο η απόφαση για καραντίνα προκάλεσε διαμαρτυρίες. Οι πτήσεις έφθασαν στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής.

“Η απόφαση μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων. Τα περισσότερα κρούσματα της νόσου προέρχονταν από τη Βόρεια Ισπανία και οι πτήσεις προέρχονταν από Βαρκελόνη και περιοχές της Βόρειας Ισπανίας… Βλέποντας αυτό προχωρήσαμε στην απομόνωση, και 21 από τους 263 επιβάτες συνολικά και στις δύο πτήσεις βγήκαν θετικοί” τόνισε. 

Επίσης σε σύνολο 161 ελέγχων οχτώ άτομα, συγγενείς ασθενών, που έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα, βρέθηκαν εκτός σπιτιού, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ και ασκηθηκαν οι ποινικές διώξεις.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<