voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Σε εφαρμογή από σήμερα το αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του τραμ

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας

    Τανάγρα: Νεκροί οι πιλότοι του Φάντομ που έπεσε κατά τη διάρκεια επίδειξης – Συγκλονιστικό video από τη στιγμή της συντριβής

    Θάνος Πλεύρης: Περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις στην περίοδο Αύγουστος 2025-Ιούλιος 2026

  • Εκπαίδευση

    ΠΟΣΔΕΠ: Χωρίς ουσιαστική δέσμευση για τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

    Τα μηνύματα του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς

    Σοφία Ζαχαράκη: Υπερδιπλασιασμός του φοιτητικού επιδόματος στέγασης

    Σοφία Ζαχαράκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η β’ φάση διορισμού αναπληρωτών στα σχολεία

  • Θέσεις εργασίας

    Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

    Εν αναμονή της προκήρυξης για 1.800 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ, με και χωρίς πτυχίο

    Έως τις 11/09 οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

    Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  • Οικονομία

    ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 1,9% σημείωσε το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο εφέτος

    Νέα μέτρα: Μείωση φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες και ενίσχυση εισοδημάτων για αγρότες, συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

    Όλες οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και τι αλλάζει από το 2027 με παραδείγματα

    Έρχεται το «Σπίτι μου 3»: Οι λεπτομέρειες

  • Εργασιακά

    Νέα μέτρα: Μείωση φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες και ενίσχυση εισοδημάτων για αγρότες, συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

    Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την κατάργηση των κριτηρίων τζίρου και προσωπικού στο τεκμαρτό εισόδημα

    Σημαντικές οικονομικές παρεμβάσεις που θα ευνοήσουν τους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες (παραδείγματα)

    Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν τα 400 ευρώ

  • VOUCHER

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Υλοποιήσιμο και κοστολογημένο το σχέδιο στήριξης – Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκλογές την άνοιξη του 2027

    ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÇ 84ç ÄÅÈ. ÓÁÂÂÁÔÏ 7/9/2019. (MOTION TEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

    Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Δανεισμό εργαζομένων πρότεινε ο ΣΕΒ, αντιδρά η ΓΣΕΕ

από Νίκος Μοναστηριώτης
14/04/2020
σε Εργασιακά

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα νέο τοπίο στην αγορά εργασίας διαμορφώνεται για το επόμενο χρονικό διάστημα με μειώσεις μισθών, ενώ ο ΣΕΒ προτείνει νέους τρόπους δανεισμού εργαζομένων μεταξύ των επιχειρήσεων.

Λίγη ώρα αργότερα η ΓΣΕΕ αντέδρασε στην πρόταση του ΣΕΒ και δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού.

Ο ΣΕΒ προτείνει τρεις εναλλακτικές μορφές “δανεισμού” εργαζομένων και συνεργασίας επιχειρήσεων με στόχο όπως αναφέρει να διασωθούν θέσεις εργασίας αλλά και να μειωθεί το δημοσιονομικό κόστος που προκαλούν μέτρα όπως αυτό της επιχορήγησης των 800 ευρώ.

Η πρώτη αφορά την εφαρμογή σχημάτων “δανεισμού”, που προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία και εφαρμόζεται είτε ενδοομιλικά, είτε μέσω Εταιριών Προσωρινής Απασχόλησης. Δηλαδή, εργαζόμενοι επιχειρήσεων που υπολειτουργούν να “δανείζουν εργαζόμενους” σε επιχειρήσεις προμηθευτών ή πελατών τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού με διατήρηση των συμβατικών τους προβλέψεων. Ήδη με την ΠΝΠ 68/20.3.2020, η δυνατότητα μεταφοράς εργαζομένων παρέχεται σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

ΣχετικάΆρθρα

Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των εργαζομένων

13/08/2026

Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αμοιβές των εργαζομένων

07/08/2026

Η δεύτερη αφορά συνεργασίες μεταξύ ανεξάρτητων επιχειρήσεων, με προσωπικό προμηθευτών ή πελατών το οποίο βρέθηκε, λόγω της συγκυρίας, εκτός εργασίας, ιδιαίτερα όταν δεν καλύπτεται από τις προστατευτικές διατάξεις των πρόσφατων μέτρων. Παραδείγματος χάριν θα μπορούσε να εξετασθεί η διανομή προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ ή τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών στα σπίτια των καταναλωτών, αν μπορεί να γίνει από των αναλόγων ειδικοτήτων προσωπικό εκείνων των επιχειρήσεων προμηθευτών τους που αντιμετωπίζουν μείωση εργασιών.

Η τρίτη αφορά την επέκταση υφιστάμενων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τμήματα της παραγωγής και διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια χρήση του μοντέλου της υπεργολαβίας ώστε να καλυφθούν άμεσα όχι μόνο οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό (μεταφορικά μέσα, κλπ.), ή/και συνδυαστικά αυτών των δύο εναλλακτικών.

Αντέδρασε η ΓΣΕΕ

«H ελληνική οικονομία, έχοντας βιώσει μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης και στασιμότητας και πριν μεταβεί σε μία φάση διατηρήσιμης σταθερότητας και δυναμικής, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιστρέψει σε ένα νέο καθεστώς αστάθειας και συρρίκνωσης ως συνέπεια της πανδημίας Covid-19».

Αυτό αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κατάστασης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και διεθνώς, αλλά και από το εάν η διαχείριση του εξωγενούς αυτού σοκ γίνει με σοβαρότητα, πραγματισμό και αποτελεσματικό σχεδιασμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «την ίδια στιγμή, που, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την αναζήτηση πολιτικών που θα έχουν στο επίκεντρό τους την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των εισοδημάτων τους ως βασικό μέσο ανάσχεσης της προσδοκώμενης ύφεσης, που θα χτυπήσει όλες τις οικονομίες – και την ελληνική, ακραία ιδεολογικά πυροτεχνήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πυροτεχνήματα που αποκαλύπτουν την ανεπάρκεια όχι μόνο της κατανόησης της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, όπως και των κοινωνικών αξιών που αυτή αναδεικνύει, αλλά και διαμόρφωσης σοβαρών προτάσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το ακραίο ιδεολογικά πυροτέχνημα του ΣΕΒ περί ανταλλαγής εργαζομένων και δανεισμού εργαζομένων για τη δήθεν διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες, τα συμφέροντα και τις φαντασιώσεις της όποιας κοινωνικά ανάλγητης μερίδας επιχειρηματικότητας, η οποία δεν σέβεται τον εργαζόμενο, τα δικαιώματά του μέσα και έξω από το χώρο εργασίας. Και φαίνεται επίσης ότι αμφισβητεί το βασικό μήνυμα αυτής της υγειονομικής κρίσης – ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον και το κέρδος. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού!».

Παράλληλα, προσθέτει: «Θα μπορούσαμε να αντιπροτείνουμε στο δημόσιο διάλογο, ως εναλλακτικό τρόπο προστασίας των θέσεων εργασίας, την ανταλλαγή ρευστότητας μεταξύ των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που έχουν ρευστότητα, να την μεταφέρουν σε εκείνες που δεν έχουν. Ακόμη και με τη μορφή της δανειακής ρευστότητας μηδενικού κόστους, αφού, έτσι και αλλιώς, είναι άτοκα παρκαρισμένη σε λογαριασμούς στο τραπεζικό σύστημα. Αυτή η ανακατανομή της παρκαρισμένης ρευστότητας θα μείωνε την ανάγκη νέου εξωτερικού δανεισμού και θα έδινε σε πολλές επιχειρήσεις το κεφάλαια που θα χρειάζονταν, για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Με τον τρόπο αυτό, η οικονομία θα μετασχηματιζόταν σε ένα μοντέλο καπιταλισμού επιχειρηματικής αλληλεγγύης».

«Όμως, ένας ανταγωνισμός πυροτεχνημάτων δεν μας αφορά» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει με σοβαρότητα και πραγματισμό να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση, που θα διαμορφωθεί. «Μπροστά μας έχουμε τα μεγάλα ζητήματα του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, το οποίο, για δεύτερη φορά, μας δείχνει τα όριά του και την ανάγκη παραγωγικού μετασχηματισμού του. Τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και των ανέργων και των οικογενειών τους, όπως και όλων των νοικοκυριών, για να αποτραπεί μία μεγάλη ύφεση. Τη στήριξη της απασχόλησης, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας, όπως και για και την περαιτέρω ποσοτική επέκταση των προγραμμάτων απασχόλησης. Την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και του συστήματος δημόσιας υγείας. Υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα. Όταν θα βγει η χώρα και από αυτήν την κρίση, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε πολλά…», σχολιάζει η Συνομοσπονδία.

 

Ετικέτες: ΓΣΕΕδανεισμός εργαζομένωνΣΕΒ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την κατάργηση των κριτηρίων τζίρου και προσωπικού στο τεκμαρτό εισόδημα

    7 Σεπ 2026

  • Σημαντικές οικονομικές παρεμβάσεις που θα ευνοήσουν τους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες (παραδείγματα)

    7 Σεπ 2026

  • Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

    6 Σεπ 2026

  • Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για αλλαγές στις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων

    5 Σεπ 2026

  • Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά ΠΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία

    4 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Λέσβος: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για κτηνοτρόφους

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Νέο Market Pass και ενίσχυση 300 ευρώ: Οι δικαιούχοι και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Όλα τα ονόματα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • «Προσωπικός Βοηθός»: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Όλες οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.