voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 – και αύριο

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 – και αύριο

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

    Ιός Δυτικού Νείλου: 45 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Σε κατάσταση συναγερμού ο κρατικός μηχανισμός για αύριο Πέμπτη, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

  • Εκπαίδευση

    Υπ. Παιδείας: Από σήμερα 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Υπουργείο Παιδείας για ΝΠΠΕ: Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο – Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για κανέναν φοιτητή

    Στο ΣτΕ προσέφυγαν γονείς μαθητών εσπερινών λυκείων για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Ανακοίνωση του ΣτΕ για τις αποφάσεις που εξέδωσε σχετικά με τη λειτουργία παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

  • Θέσεις εργασίας
    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: 1.000 θέσεις για άνεργους πτυχιούχους με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    ΔΥΠΑ: Μέχρι 18 Αυγούστου οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις εργασίας – Μισθοί έως 1.250 ευρώ

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για 1.000 άνεργους πτυχιούχους, με αποδοχές έως 1.250 ευρώ – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

  • Οικονομία
    Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους: Οι όροι και οι προϋποθέσεις

    Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές στο Δημόσιο με την πάγια ρύθμιση – Όλες οι λεπτομέρειες για να υπολογίσετε δόσεις και τόκους

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Αυγούστου

    ΑΑΔΕ: 48ωρα «λουκέτα» και πρόστιμα σε εστιατόρια, mini market και ενοικιαζόμενα δωμάτια

    ΑΑΔΕ: 48ωρα «λουκέτα» και πρόστιμα σε εστιατόρια, mini market και ενοικιαζόμενα δωμάτια

    Ενοίκια: Τι αλλάζει στη φορολογία και στους συντελεστές – Παραδείγματα

  • Εργασιακά
    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες ανά κατηγορία

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των εργαζομένων

    ένστολοι

    Συντάξεις ενστόλων: Mηνιαίες αυξήσεις έως και 150 ευρώ – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

  • VOUCHER
    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Κλειστοί έξι βρεφονηπιακοί σταθμοί στα Χανιά λόγω κρουσμάτων

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    «Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

  • Πολιτική
    Υπ. Ναυτιλίας: Διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 20 Αξιωματικών

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

Διευκρινίσεις σχετικά με ασφαλιστικές εισφορές και ασφαλιστική ικανότητα

από Νίκος Μοναστηριώτης
12/03/2020
σε Εργασιακά

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές σε είδος, από την 1η Ιανουαρίου 2020 και εφεξής, παρέχει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”.

Ειδικότερα:

– Διατηρείται σε ισχύ το από 1-1-2017 ποσοστό εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη, που προβλεπόταν με την παρ. 1 του άρθρου 41 του ν. 4387/2016, για τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ υγειονομικής περίθαλψης σε είδος και σε χρήμα από τους μισθωτούς και λοιπές κατηγορίες οι οποίοι υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ και των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο.

– Από την 1η Ιανουαρίου 2020, τροποποιούνται οι παρ. 2,3,4 του άρθρου 41 του ν. 4387/2016 και προστίθενται νέοι παράγραφοι 5,6,7 και 8, για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου υγείας από τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι κατατάσσονται υποχρεωτικά σε μία από τις έξι ασφαλιστικές κατηγορίες. Το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη, που αντιστοιχεί στην πρώτη κατηγορία, ανέρχεται συνολικά στα 55 ευρώ – 50 ευρώ για παροχές σε είδος και 5 ευρώ για παροχές σε χρήμα. Από τη 2η έως και την 6η κατηγορία, το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς παραμένει σταθερό στο ίδιο ποσό, ανεξάρτητα από την κατηγορία που κατατάσσεται ο ασφαλισμένος και αντιστοιχεί συνολικά στα 66 ευρώ – 60 ευρώ για παροχές σε είδος και 6 ευρώ για παροχές σε χρήμα. Η επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας γίνεται ελεύθερα, κατόπιν αίτησής τους και είναι ίδια με αυτήν που έχει επιλέξει για την κύρια σύνταξη. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο ασφαλισμένος, που δεν θα επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία, μέχρι τις 13 Μαρτίου του 2020, κατατάσσεται υποχρεωτικά στην πρώτη κατηγορία για όλο το τρέχον έτος.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΓΑ: Παράταση για τους αγρότες – Έως 31 Ιουλίου οι ασφαλιστικές εισφορές

27/07/2026

Κατώτατος μισθός 2026: Υπολογισμοί για 910–920 ευρώ και αυξήσεις επιδομάτων

02/03/2026

– Από την 1η Ιανουαρίου 2020, για τους νέους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους, για τα πρώτα πέντε έτη από την έναρξη ασκήσεως του επαγγέλματος, θεσπίζεται ειδική κατηγορία για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, για την οποία το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς αντιστοιχεί συνολικά στα 33 ευρώ (για παροχές σε είδος 30 ευρώ και για παροχές σε χρήμα 3 ευρώ). Στην ειδική αυτή κατηγορία κατατάσσονται, κατόπιν αίτησής τους. Χρήση του ευεργετήματος αυτού είναι δυνατή μόνο μία φορά. Σε περίπτωση διακοπής της ασκήσεως του επαγγέλματος του ελεύθερου επαγγελματία ή του αυτοτελώς απασχολουμένου, δεν είναι δυνατή η συνέχιση ή επανέναρξη του ως άνω ευεργετήματος. Η δυνατότητα καταβολής μειωμένης εισφοράς έως και μίας πενταετίας των νέων επαγγελματιών δεν αποτελεί ασφαλιστική οφειλή και δεν αναζητείται. Δεν αναζητείται, επίσης, ως ασφαλιστική οφειλή και η χρήση του ευεργετήματος του άρθρου 39 και 39Α για τους ασφαλισμένους κάτω της πενταετίας του ν. 4387/2016, όπως αυτός ίσχυε, πριν από την τροποποίησή του με το ν. 4670/2020. Οι συνταξιούχοι που αναλαμβάνουν ασφαλιστέα εργασία στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δεν εμπίπτουν στην ως άνω ευεργετική διάταξη.

– Από την 1η Ιανουαρίου 2020, για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ κατατάσσονται σε έξι ασφαλιστικές κατηγορίες, που η πρώτη αντιστοιχεί συνολικά στα 32 ευρώ (για παροχές σε είδος 29 ευρώ και για παροχές σε χρήμα στα 3 ευρώ).

Από τη 2η έως και την 6η κατηγορία, το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς παραμένει σταθερό στο ίδιο ποσό, ανεξάρτητα από την κατηγορία που κατατάσσεται ο ασφαλισμένος και αντιστοιχεί συνολικά στα 38 ευρώ (για παροχές σε είδος 35 ευρώ και 3 ευρώ για παροχές σε χρήμα).

Η επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας γίνεται ελεύθερα, κατόπιν αίτησής τους και είναι ίδια με αυτήν που έχει επιλέξει για την κύρια σύνταξη.

Κατά την πρώτη εφαρμογή, αν ο ασφαλισμένος του πρώην ΟΓΑ δεν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία, μέχρι τις 13 Μαρτίου του 2020, κατατάσσεται υποχρεωτικά στην πρώτη κατηγορία για όλο το τρέχον έτος.

– Από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, τα κατά την προηγούμενη παράγραφο ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών προσαυξάνονται κατ’ έτος με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση αρνητικής τιμής του ως άνω ποσοστού, το ποσό της εισφοράς παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Από την 1η Ιανουαρίου 2025 και εφεξής, τα ως άνω ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών προσαυξάνονται κατ΄ έτος κατά το δείκτη μεταβολής μισθών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 8 του παρόντος νόμου.

– Με την παρ. 8 του ανωτέρω άρθρου, ορίζεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2020 και εφεξής, απαιτούνται για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ α) οι μεν μισθωτοί να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (π.χ. 2019) ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου, β) για δε τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα με τη συμπλήρωση τουλάχιστον δύο μηνών ασφάλισης, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (π.χ. 2019) ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και εφόσον έχουν καταβάλει τις απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές, που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 4529/2018 (A’ 56). Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 4529/2018 (A’ 56), για τη συμπλήρωση των 50 ημερών ασφάλισης των μισθωτών, λαμβάνονται υπόψη και οι ημέρες επιδότησης, λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, οι ημέρες επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας, καθώς και οι ημέρες επιδότησης λόγω επίσχεσης εργασίας. Για τους εργαζόμενους στα οικοδομοτεχνικά έργα, στις 50 ημέρες ασφάλισης συμπεριλαμβάνονται η προσαύξηση 20% και οι ημέρες άδειας.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 4529/2018 (A’ 56), η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται την 1η Μαρτίου εκάστου έτους έως την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Ειδικά, για τους μη μισθωτούς, η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται, εφόσον, εκτός της ανωτέρω προϋπόθεσης, έχουν καταβληθεί οι απαιτητές εισφορές έως τις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας έτους. Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής, η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα, εφόσον η οφειλή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων.

Με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 37 του ν. 4670/2020, ειδικά για το έτος 2020, παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα από 1-3-2020 έως 30-6-2020 στους μη μισθωτούς που ήταν ασφαλιστικά ικανοί την 28η Φεβρουαρίου του 2020. Η παράταση γίνεται κατ΄ εξαίρεση κάθε αντίθετης διάταξης και των οριζομένων στο άρθρο 37 του παρόντος νόμου, μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019.

Μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και διαπίστωσης οφειλής για το έτος 2019, απαιτείται η εξόφληση ή η ρύθμιση της οφειλής σε δόσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα έως την εξόφληση των δόσεων και εφόσον τηρείται η εξόφληση των μηνιαίων εισφορών του έτους 2020.

Ετικέτες: Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνασφαλιστικές εισφορέςασφαλιστική ικανότητα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    13 Αυγ 2026

  • Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις για τις αμοιβές των εργαζομένων

    13 Αυγ 2026

  • ένστολοιΣυντάξεις ενστόλων: Mηνιαίες αυξήσεις έως και 150 ευρώ – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

    13 Αυγ 2026

  • Ergani app: Προσλήψεις προσωπικού από το κινητό για έκτακτες ανάγκες

    10 Αυγ 2026

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία αιτήσεων για τις 30 ΣΑΕΚ

    10 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    210 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

    36 shares
    Share 14 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.