Δικαστική δικαίωση για 37 εργαζόμενους οδηγούς λεωφορείων

Δικαστική δικαίωση για 37 εργαζόμενους οδηγούς λεωφορείων

21 Ιουλίου 2021

Δύο αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους εξέδωσε με τη  διαδικασία των ασφαλιστικών το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου για συνολικά 37 εργαζόμενους-οδηγούς λεωφορείων, από δύο διαφορετικές εταιρείες. Η μία απόφαση αφορούσε σε 19 εργαζόμενους και η δεύτερη σε 18. Οι εν λόγω οδηγοί  είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους, χωρίς καν να αποζημιωθούν, όπως αναφέρεται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. 

Έτσι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αφενός με αγωγή ακυρότητας της απόφασης απόλυσης τους, αφετέρου με ασφαλιστικά, με τα οποία ζητούν να επαναπροσληφθούν και να εργαστούν για όλη την σεζόν.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Βασίλης Νιζάμης), ενώ δέχτηκε και την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ», η πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Έλλη Μιχελάκη. 

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι την εκδίκαση της αγωγής, τον Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν κανονικά στις θέσεις τους ως οδηγοί, δηλαδή θα επαναπροσληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, με τις νόμιμες αποδοχές, όπως αυτές προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις. Μία απόφαση που αναμφίβολα επιφέρει μεγάλη ανακούφιση στους ίδιους και στις οικογένειες τους, σε μία δύσκολη πραγματικά  περίοδο.

Πηγή: cretalive.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<