Εργασιακά

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους

Μετά την συμμετοχή 110.000 ανέργων στα προγράμματα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ, «ανοίγει» νέος κύκλος αιτήσεων για επιπλέον 30.000 ανέργους.
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Το υποέργο θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της παροχής Επιταγών Κατάρτισης (Vouchers) προς τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω δημόσιας πρόσκλησης της ΔΥΠΑ. Ο αριθμός των ανέργων που θα καταρτιστεί ανέρχεται σε έως 150.000 άτομα.

Διαβάστε το ΦΕΚ αναλυτικά, πατώντας ΕΔΩ

Πρόκειται για προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη σχετική αίτηση

Πρόσφατα άρθρα

Τα σενάρια για το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι ωφελούνται (παραδείγματα)

Με την ενεργειακή κρίση να κλιμακώνεται και τις τιμές στα καύσιμα να συνεχίζουν την υψηλή…

20/09/2026

Πυροσβεστική: 19 νέες προσλήψεις Ειδικών Καθηκόντων – Oι ημερομηνίες αιτήσεων

Σε τροχιά ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της περνά η Πυροσβεστική, με τη δημοσίευση της προκήρυξης…

20/09/2026

Πραγματικός ήδη ο κίνδυνος απρόβλεπτης συμπεριφοράς της ΤΝ

Οι παραιτήσεις ερευνητών, οι δημόσιες προειδοποιήσεις κορυφαίων στελεχών της τεχνολογίας και η ασυνήθιστη σύμπλευση ορισμένων…

20/09/2026

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

Νέα παρέμβαση για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας…

20/09/2026

Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

Χωρίς το συνηθισμένο πρόγραμμα μαθημάτων θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 τα σχολεία της…

20/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ