Ειδικό βοήθημα ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να λάβουν έως 720 ευρώ

Ειδικό βοήθημα ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να λάβουν έως 720 ευρώ

15 Σεπτεμβρίου 2021

Έπειτα από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο των Ανέργων του ΟΑΕΔ, το ειδικό βοήθημα χορηγείται από τον Οργανισμό, κυριώς, σε ασφαλισμένους που είναι άνεργοι επί τρεις μήνες. Προϋπόθεση αυτού είναι να έχουν πραγματοποιήσει κατά το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας.

Σημαντική πληροφορία είναι ότι το ποσό μπορεί να δοθεί έως και τρεις φορές τον χρόνο, δηλαδή ο άνεργος να λάβει συνολικά 720 ευρώ.

Άλλες προυποθέσεις, εκτός από τις 60 ημέρες εργασίας, που οι άνεργοι δικαιούνται το ειδικό επίδομα είναι:

* Να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.τ.λ)

* Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας.

* Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2019.

* Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους: αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίας απασχόλησης τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services. Για την μετάβαση στο e-services μέσω του ΚΕΠ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<