voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    εορταστικό ωράριο

    Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • Εκπαίδευση

    Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    Στα μέσα Νοεμβρίου η έναρξη μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

    Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

  • Θέσεις εργασίας

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

  • Οικονομία

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στη σελίδα της ΑΑΔΕ

    ΔΥΠΑ: Καταβλήθηκαν οι πληρωμές του Οκτωβρίου 2026

    Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε τις τιμές στα οικιακά και επαγγελματικά

    Επιστροφή ενοικίου και επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται έως το τέλος Νοεμβρίου

  • Εργασιακά

    Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

    ΔΥΠΑ: Καταβλήθηκαν οι πληρωμές του Οκτωβρίου 2026

    Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο – Ποιους αφορά

    Ν. Κεραμέως: «Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan»

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει για τους συνταξιούχους που εργάζονται και για επιδόματα

από Νίκος Μοναστηριώτης
18/12/2023
σε Εργασιακά

112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το τι αλλάζει για τους συνταξιούχους που εργάζονται και τι ισχύει πλέον για συνταξιοδότηση οφειλετών, επικουρικές συντάξεις, επίδομα μητρότητας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους εργαζόμενους συνταξιούχους, είπε ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, καταργείται η περικοπή του 30% της σύνταξης για εργαζόμενους συνταξιούχους.

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι πλέον θα παίρνουν τη σύνταξή τους ακέραιη στο 100% και θα υπάρχει αντ’ αυτού ένας πόρος 10% επί της μισθωτής εργασίας ή μία καταβολή το ήμισυ της ασφαλιστικής εισφοράς για μη μισθωτούς. Αν δηλαδή κάποιος συνταξιούχος εργάζεται ως μισθωτός, θα καταβάλει τη μισή ασφαλιστική εισφορά.

  • Υπάρχει επίσης μια ευνοϊκή διάταξη και για όσους είναι άτομα με αναπηρία. ​Πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται χωρίς να περικόπτεται η αναπηρική τους σύνταξη και δεν θα καταβάλλουν ούτε το 10%.

Σχετικά με τους εν δυνάμει συνταξιούχους με οφειλές είπε ότι πολλοί είναι αυτή τη στιγμή που έχουν ασφαλιστικές οφειλές στον ΕΦΚΑ, και το όριο του χρέους από τις 20.000 που ήταν πηγαίνει από το νέο έτος στις 30.000. Για τους αγρότες από τις 6.000 πηγαίνει στις 10.000 ευρώ.

ΣχετικάΆρθρα

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο – Ποιους αφορά

02/11/2026

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν 800 ευρώ στις 30 Νοεμβρίου

31/10/2026

Οι άνθρωποι αυτοί μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να αιτηθούν για σύνταξη, αυτό πλέον αλλάζει, θα μπορούν να αιτηθούν για σύνταξη. Θα παρακρατείται το 60% από τη σύνταξη που θα αιτηθούν και θα λάβουν υπέρ της οφειλής. Και όταν το χρέος φτάσει στα σημερινά όρια, δηλαδή από τις 30.000 στις 20.000, θα γίνεται ένας διακανονισμός για 5 χρόνια. Είναι μια ευνοϊκή διάταξη για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς ξεμπλοκάρουν οι συνταξιοδοτικές τους αιτήσεις και θα μπορούν να πάρουν εντέλει σύνταξη.

  • Αναφερόμενος στις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ είπε ότι ανέρχονται σε περίπου 47 δισεκ.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και παλαιές οφειλές, πέραν της εικοσαετίας. Η στρατηγική είναι κάθε χρόνο να λαμβάνει ο ΕΦΚΑ κάποια από αυτά τα χρήματα. Συνήθως οι πιο παλιές οφειλές είναι δύσκολα εισπράξιμες, άρα υπάρχει ένας σχεδιασμός ούτως ώστε κάπως να εισπράττονται αυτά τα λεφτά.

Και εδώ να πούμε και το εξής: Ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα για να είναι υγιές και να καταβάλλονται οι συντάξεις, θα πρέπει ο ΕΦΚΑ να εξασφαλίζει ότι κάποιες από αυτές τις οφειλές θα καταβληθούν. Εφέτος ο στόχος ήταν να εισπραχθούν 1,6 δισεκ. κι έχει εκπληρωθεί αυτός ο στόχος, έχουν εισπραχθεί τα χρήματα αυτά και κάθε χρονιά υπάρχει ένας αντίστοιχος στόχος ούτως ώστε να μειώνεται αυτή η οφειλή.

Αναφερόμενος στις επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου είπε ότι, υπάρχει μια ευνοϊκή διάταξη.

Πολλοί συνταξιούχοι του Δημοσίου, είχαν πάρει τη κύρια σύνταξη αλλά δεν έπαιρναν επικουρική σύνταξη γιατί δεν συμπλήρωναν τα απαιτούμενα 25 ή 35 χρόνια.

Πλέον με το νέο ασφαλιστικό αλλάζει αυτή η προϋπόθεση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν αιτηθεί για επικουρικό αλλά δεν συμπλήρωναν τα χρόνια επικούρησης, θα πάρουν επικουρική εφόσον έχουν πάνω από 15 χρόνια,  γιατί ενοποιείται η προϋπόθεση με τους μισθωτούς του τέως ΙΚΑ.

  • Άρα λοιπόν περίπου 16.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πάρουν και επικουρική σύνταξη.
  • Οι επικουρικές ξεμπλοκάρουν με φαστ τρακ διαδικασίες και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν πάρει την επικουρική τους αυτοί οι 16.000 άνθρωποι.

Αναφερόμενος στο επίδομα μητρότητας για τις μη μισθωτές γυναίκες (αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες) είπε ότι, για παράδειγμα, μια δικηγόρος η οποία ήταν έγκυος έπαιρνε μόνο το επίδομα κυοφορίας και λοχείας, δηλαδή έπαιρνε συνολικά 600 ευρώ από τον ΕΦΚΑ.

Πλέον θα παίρνει από την ΔΥΠΑ 780 ευρώ τον κατώτατο μισθό επί 9 μήνες. Άρα εδώ αίρεται μια κοινωνική αδικία προς αυτές τις μητέρες, καθώς είναι και αγρότισσες και μη μισθωτές και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Είναι και μια δημόσια πολιτική προς την καταπολέμηση του δημογραφικού, που είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται και με το ασφαλιστικό μας σύστημα και με την ευημερία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Αυξήσεις στις συντάξεις

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχουμε αυξήσεις στις συντάξεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 3% φέτος σε σχέση με το 7,75% πέρσι όπου ήταν τον Ιανουάριο του 2023, άρα στην ίδια χρονιά, έχουμε περίπου 10,75% αυξήσεις, είπε.

Άρα, συνέχισε, 2.667.000 συντάξεις θα λάβουν αύξηση 3%, είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι και οι ημερομηνίες πληρωμής ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου που θα λάβουν το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο είναι ύψους 150 ευρώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι, κι επίσης θα λάβουν το επίδομα όσοι δικαιούνται αναπηρικής αύξησης.

Σήμερα 975.000 δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τα 150 ευρώ. Θα τα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ, καθώς επίσης και 200 ευρώ θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν αναπηρική σύνταξη, δηλαδή οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας.

  • Αύριο 19 Δεκεμβρίου είναι η πρώτη ημέρα πληρωμής των συντάξεων και θα πληρωθούν οι συντάξεις μη μισθωτών, δηλαδή τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Στις 20 Δεκεμβρίου θα μπει το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους από 100 έως 200 ευρώ. Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ και άθροισμα συντάξεων έως 1.600 ευρώ.
  • Στις 21 Δεκεμβρίου πληρώνονται οι συντάξεις και το επικουρικό του Δημοσίου.

Άρα μεταξύ των δύο ημερομηνιών 19ης και 21ης Δεκεμβρίου που θα καταβληθούν οι συντάξεις, θα μπει και το επίδομα προσωπικής διαφοράς που είναι 100 έως 200 ευρώ, όπου οι συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ θα το λάβουν, σημείωσε.

Ετικέτες: efkaΕΠΙΔΟΜΑΤΑεπικουρικές συντάξειςσυντάξιούχοι
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

    2 Νοέ 2026

  • ΔΥΠΑ: Καταβλήθηκαν οι πληρωμές του Οκτωβρίου 2026

    2 Νοέ 2026

  • Ν. Κεραμέως: «Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan»

    31 Οκτ 2026

  • Στις 14/11 έρχεται νέο JobReady by DYPA

    31 Οκτ 2026

  • Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Πώς υπολογίζεται το ποσό με παραδείγματα

    30 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.