Τους 82.412 έφτασαν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας το 2025, αυξημένοι κατά 4% σε σχέση με το 2024 (79.207).
Στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2025, επιβλήθηκαν συνολικά 17.556 διοικητικές κυρώσεις έναντι 18.264 το 2024 και το χρηματικό ύψος των προστίμων ανήλθε σε 53.460.776 ευρώ από 49.638.510 το 2024.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συνεχιζόμενη – χρόνο με τον χρόνο – αύξηση του συνολικού αριθμού των ελέγχων, η οποία φτάνει το 42% από το 2019 (58.059), έχει ως παρονομαστή τη στοχοπροσήλωση των έμπειρων στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής. Είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στον επιχειρησιακό προγραμματισμό κάθε χρονιάς, αξιοποιώντας ολοένα και πιο αναβαθμισμένα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής ισχύος, σε συνδυασμό με τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία. Εργαλεία που σε καμία περίπτωση δεν καταργούν τον επιτόπιο έλεγχο, αλλά λειτουργούν συνδυαστικά.
H ψηφιοποίηση της διαδικασίας ελέγχου και η αντικατάσταση του χειρόγραφου δελτίου με τη χρήση διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών (tablets), η άμεση καταχώρηση των αποτελεσμάτων, η ανάλυση των δεδομένων, η εφαρμογή μοντέλων εκτίμησης κινδύνου, η αξιοποίηση εργαλείων Business Intelligence (για τη μόχλευση των στοιχείων από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και το Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”), συμβάλλουν αποτελεσματικά στο έργο των Επιθεωρητών.
Στόχος της Επιθεώρησης Εργασίας είναι η τήρηση της νομιμότητας προς όφελος τόσο του εργαζομένου όσο και του εργοδότη που λειτουργεί σύννομα και πλήττεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, μέσω ποιοτικών και στοχευμένων ελέγχων».
Τη δυνατότητα αξιοποίησης κρέατος από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Λέσβου, οι οποίες είναι ελεγμένες και καθαρές…
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση 240 εκατ. ευρώ εντός Νοεμβρίου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών…
Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα,…
Την έναρξη διαλόγου για επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, προανήγγειλε ο…
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση…
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, να ανακοινωθεί η Γ΄ φάση…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ