Εποχικά εργαζόμενοι: «Επεσε»το σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων για το επιδομα

Εποχικά εργαζόμενοι: «Επεσε»το σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων για το επιδομα

7 Ιουλίου 2020

Πάνω σε έναν υπολογιστή είναι «κρεμασμένοι» χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι οι οποιοι προσπαθούν να καταθέσουν την αίτηση για να λάβουν το επιδομα των 534 ευρώ.

Μια διαδικασία που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, μιας και το μεσημέρι το σύσητμα του του Υπουργείου Εργασίας «κράσαρε»

ύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα που άνοιξε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λειτουργησε για αρκετή ώρα και έτσι αρκετοί κατάφεραν να καταθεσουν τις αιτήσεις τους. Όμως όπως μπορεί να δει κανείς και από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το voucherergasia.gr η πρόσβαση αυτή την ώρα είναι αδύνατη!

Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr αφορά τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Μάλιστα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, σε κάποιους ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι αρχικά, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις θα ξεκινούσαν την Τρίτη 1η Ιουλίου και θα ολοκληρώνονταν στις 7 Ιουλίου, όμως χωρίς εξήγηση για την καθυστέρηση, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν ότι τελικά, η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοιγε σημερα, όπως και έγινε.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις – δηλώσεις αφορούν χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, που θα λάβουν στο τέλος Ιουλίου τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να γίνει από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά τον μήνα Ιούνιο. Οι εποχικοί εργαζόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις με νέο ειδικό έντυπο. Υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr πρέπει να υποβάλουν οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε επαναπροσλήφθηκαν είτε όχι, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης.

Οσο για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο (δεν υπάρχει γι’ αυτούς νομοθετημένη υποχρέωση επαναπρόσληψης), σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η σχετική πλατφόρμα άνοιξε τελικά χθες. Οι δικαιούχοι καλούνται να επικαιροποιήσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που είναι ήδη καταχωρισμένος στον ΟΑΕΔ και να αποδεχθούν προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι 1) παραμένουν άνεργοι, 2) από τη σύμβασή τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις και 3) σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερώσουν αμέσως τον ΟΑΕΔ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<