Έρχονται μέτρα στήριξης για εργαζόμενους, ανέργους και γονείς

Έρχονται μέτρα στήριξης για εργαζόμενους, ανέργους και γονείς

6 Σεπτεμβρίου 2020

Την παράταση των μέτρων στήριξης, νέες διατάξεις για άνεργους, γονείς και εργαζόμενους που τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα καθώς και τον τρόπο υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων 2020 περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ανάμεσα στις διατάξεις που εμφανίζονται «βελτιωμένες» στο κείμενο είναι η μίνι διευθέτηση του χρόνου εργασίας που επιχειρήθηκε λόγω της προληπτικής καραντίνας.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίμαχη διάταξη ανέφερε ότι επιστρέφοντας από την προληπτική καραντίνα των 7 ή 14 ημερών, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αναπληρώσει με υπερωρίες έως 3 ώρες ημερησίως τις εργάσιμες ημέρες της καραντίνας εφόσον δεν είναι εφικτή η λύση της τηλεργασίας.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργατολόγων που έκαναν λόγο για αυθαιρεσία και αντιεργατική εμμονή η διάταξη άλλαξε προς όφελος των εργαζόμενων οι οποίοι υποχρεώνονται να αναπληρώσουν την καραντίνα με υπερωρία έως μία ώρα ημερησίως.

Θετική θεωρείται επίσης η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του κλάδου, πολλοί θα βρεθούν εκτός επιδόματος αφού ούτε τα 50 ένσημα δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<