Εργαζόμενοι Δήμου Ηρακλείου: Οργή για τις περικοπές μισθών

Εργαζόμενοι Δήμου Ηρακλείου: Οργή για τις περικοπές μισθών

12 Φεβρουαρίου 2021

«Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΔΟΠΑΦΜΑΗ πραγματοποίησε εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις περικοπές μισθών που η διοίκηση του Οργανισμού κοινοποίησε σε 61 εργαζόμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ στην αρχή της εβδομάδας.

Οι περικοπές αυτές προέκυψαν ύστερα από τον έλεγχο της Γενικής Δ/νσης Δημοσιονομικών Ελέγχων ο οποίος διενεργήθηκε στο τέλος του 2018 και αφορούσε σε ολόκληρο το έτος, εξαιτίας «λανθασμένης» χορήγησης της προσωπικής διαφοράς». Αυτά αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου με ανακοίνωση της.

Μια ανακοίνωση που συνεχίζει λέγοντας τα εξής:
«Για την προσωπική διαφορά, δηλαδή για τον τρόπο που χαρακτηριζόταν μέρος του ήδη χαμηλού μισθού τους, δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι. Οι περικοπές αυτές, που κυμαίνονται από 300,00 – 2800,00 ευρώ ανά εργαζόμενο, είναι συνέχεια της απόφασης της πλειοψηφίας της διοίκησης του Οργανισμού που κατά παράβαση της νομοθεσίας υπογράφει με τους εργαζόμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ σύμβαση εργασίας για 11 μήνες και όχι για 12, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων πανελλαδικά, ζήτημα που δημιουργεί εκτός από την απώλεια εισοδήματος ενός μήνα, την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Η διοίκηση του Οργανισμού προχωράει σε μια τέτοια απόφαση με τρομερή ευκολία, τη στιγμή που για τη δική της υποχρέωση δηλαδή την αναδρομική καταβολή του 12ου μήνα για προηγούμενα έτη, παραπέμπει τους εργαζόμενους στη δικαστική οδό!
Για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό ότι τόσο μέσω του Δήμου Ηρακλείου, όσο και μέσω των Νομικών του Προσώπων, υπάρχει συνέχεια στην επιθετική αντεργατική πολιτική που με κάθε τρόπο εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και καταπατά κάθε εργασιακό δικαίωμα από τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει.
Με βάση αυτή την πραγματικότητα, δεν αποτελεί έκπληξη για τη ΔΑΣ ΟΤΑ, ούτε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μ. Παττακός αρνήθηκε αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων για συνάντηση και συζήτηση επί του θέματος, αλλά ούτε και το γεγονός ότι, ενώ προσχηματικά η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων δέχτηκε να προγραμματιστεί συνάντηση, είτε με τον πρόεδρο, είτε με υπηρεσιακό παράγοντα του Οργανισμού, τελικά δεν εμφανίστηκε κανένα από τα μέλη των δύο παρατάξεων της συμβιβασμένης πλειοψηφίας.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή και καλούμε τους εργαζόμενους του ΔΟΠΑΦΜΑΗ να παλέψουν για : 

 να μην γίνει καμία περικοπή στους μισθούς τους.
 να γίνει άμεσα η καταβολή όλων των μισθών των παρελθόντων ετών για το 12ο μήνα!»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<