Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Αφαίρεση πόρων για τους ανέργους!

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Αφαίρεση πόρων για τους ανέργους!

21 Νοεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Μακράκης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, είπε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έρχεται σε συνέχεια της μείωσης του Ιουνίου του 2020.

«Η μείωση αυτή δεν ήταν ικανοποιητική, και πρακτικά το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει έλλειμμα στον Οργανισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ», είπε. «Ενώ η σημερινή ρύθμιση χαρακτηρίζεται εμβληματική, υπάρχουν διατάξεις που αναιρούν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Η μείωση αυτή σημαίνει ότι θα στερήσετε από τον ΟΑΕΔ πάνω από 1 δισ. ευρώ. Δεν θα στερήσετε αυτό το ποσό από τον ΟΑΕΔ: για το βάλω στη σωστή διάσταση, θα το στερήσετε από τους ανέργους που δημιουργούν οι πολιτικές σας. Με το πρόσχημα μιας ελάχιστης αύξησης στους εργαζόμενους, αφαιρείτε από τους ανέργους το θεσμικό δικαίωμα για τη στήριξή τους. Με άλλα λόγια παίρνετε θεσμοθετημένους πόρους από τους ανέργους για να δώσετε ψίχουλα στους εργαζόμενους», είπε ο κ. Μακράκης.

«Αυτό δεν αποτελεί ορθή κοινωνική παρέμβαση. Από τον Οργανισμό φέτος, μέχρι τώρα που μιλάμε, έχουν δοθεί 1,6 δισ. για επιδόματα ανεργίας. Παρά το μεγάλο μέγεθος των χρημάτων αυτών, χωρίς επίδομα ανεργίας έχουν μείνει 870.000 άνεργοι. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΑΕΔ, σε αυτή την περίοδο της κρίσης, χρειάζεται στήριξη και όχι αποδυνάμωση, όχι υπονόμευση», είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<