Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ:  Αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ: Αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές

29 Ιουνίου 2020

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο‌ ‌Εργαζομένων‌ ‌ΕΚΑΒ‌ ‌4ης‌ ‌Περιφέρειας‌ ‌Κρήτης‌ αναφέρει ότι συμμετέχει στην  αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές( εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ) που προκήρυξε  η ΠΟΠΕΚΑΒ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ) από της 29/6/2020 έως της 15/9/2020.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών ,αιμοκαθαρώμενων και καρκινοπαθών . ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Η κατακόρυφη αύξηση των δευτερογενών μεταφορών, η αδυναμία ορθολογικής  διαχείρισης ,εσκεμμένης η μη από τις νοσοκομειακές δομές , η αδυναμία ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ και ο κίνδυνος που ελλοχεύει ώστε να χαθούν ανθρώπινες  ζωές είναι οι λόγοι της κινητοποίησης. Η εμμονή να συνεχίζουν να επιβαρύνουν το ΕΚΑΒ με δευτερογενής μεταφορές και αλλότρια καθήκοντα δεν έχει σταματήσει .Εκμεταλλεύονται το φιλότιμο των εργαζομένων και την αδυναμία των διοικήσεων ώστε να τους αναγκάσουν να κάνουν προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Πριν  περίπου ένα χρόνο για τους ίδιους λόγους υπήρξε αποχή, αφήσαμε το περιθώρια και περιμέναμε. Παρότι υπάρχει πολιτική βούληση ,όπως εικάζεται ,παρότι υπάρχει τουλάχιστον προφορικά η διάθεση να λυθεί το πρόβλημα, είμαστε σε αδιέξοδο.

Υποχρέωση του  ΕΚΑΒ είναι  η  εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών  και θα το προστατέψουμε με κάθε κόστος. Σε τοπικό επίπεδο διαθέτουμε πάνω από το 35% της ημερησίας δύναμης σε δευτερογενείς μεταφορές και σε αιμοδοσίες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση. Πρέπει  να καταλάβει ο κάθε πολίτης ότι τα νοσοκομεία πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους .Είμαστε υπέρ της ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ , και ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ  για τη ΜΗ ανταπόκριση μας αλλά σίγουρα για αυτό δεν ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ.

 

ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

Επίδομα ετοιμότητας

Αναβάθμιση της ειδικότητας του Διασώστη       

Μη αναγνώριση του ΕΚΑΒ ως υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης 

Ένταξη σε ειδικό ωράριο

Ειδικό συνταξιοδοτικό 

Μη καταβολή της δαπάνης στολής παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου  

Μη σύσταση του νέου οργανισμού 

Άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού

Άμεσες ενέργειες για την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού αφού ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες της υπηρεσίας

Άμεση χρηματοδότηση για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων,

Νομοθετικό πλαίσιο με αυστηρές ποινές σε  κάθε λεκτική η σωματική βία κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Ένταξη στο Εκαβ των ασθενοφόρων των  κέντρων υγείας

Δωρεάν ανανέωση των επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<