"Η βελτίωση των οικονομικών του ΕΦΚΑ δίνει περιθώριο για παροχές" - voucherergasia.gr
Πνευματικά

“Η βελτίωση των οικονομικών του ΕΦΚΑ δίνει περιθώριο για παροχές”

«Οι θετικές επιδόσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και στις εισφορές θα αφήσουν ένα περιθώριο να δούμε διορθωτικά, τι μπορούμε να κάνουμε στο επίπεδο των κοινωνικών παροχών» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως και φέτος θα υπάρξει υπέρβαση του ορίου πλεονάσματος που τέθηκε στον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ερωτηθείς σχετικά με τις προωθούμενες πολιτικές για την εξισορρόπηση και των επιπτώσεων από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, προσδιορίζοντας τις περικοπές που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή και θα ισχύσουν από 1/1/2019, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε: «Θα δούμε όταν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός τι περιθώρια έχουμε και προφανώς η βελτίωση των οικονομικών του ΕΦΚΑ μας δίνει το περιθώριο να ασκήσουμε πολιτικές καλύτερες στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και των κοινωνικών δικαιωμάτων». Υπενθύμισε, δε, ότι «ο επανυπολογισμός στις περιπτώσεις εκείνες όπου θα επιφέρει μείωση συντάξεων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά το 18% της χορηγούμενης σύνταξης».

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εισπράξεων ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Πέρυσι είχαμε κοντά στο 1 δισ. ευρώ εισπράξεις από οφειλές, όταν το 2014 ανέρχονταν σε 333 εκατ. οι εισπράξεις αυτές, είχαμε δηλαδή έναν τριπλασιασμό εσόδων το 2017 κι αυτό προκύπτει από την καλύτερη κατάσταση της οικονομίας και τη βελτίωση του συστήματος καταβολής εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους μη μισθωτούς».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ