voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορουμένης γιατρού

    ΠΙΣ: «Παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας – Ανάγκη άμεσης και αυστηρής αντιμετώπισης»

    Σήμερα οι απολογίες των δύο γιατρών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Μαζωνάκη, «το τελευταίο λαϊκό είδωλο»

  • Εκπαίδευση

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν χάνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών – Τι προβλέπει η τροπολογία

    Συνολικά 1.394 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Ζαχαράκη: Ανοιχτές αλλαγές στα σχολικά βιβλία – Εθνικό Απολυτήριο από το 2027

  • Θέσεις εργασίας

    Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

    Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 420 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων

    ΥΠΕΘΑ: Παρατείνονται οι αιτήσεις για 1.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

    Πετρέλαιο Θέρμανσης: Εξετάζεται αυξημένο επίδομα, με νέα κριτήρια

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Ποιοι θα λάβουν το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

  • Εργασιακά

    Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Τι εξετάζει για το πιλοτικό επίδομα ανεργίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

  • VOUCHER

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

  • Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

    Παπασταύρου: Έρχεται ο θεσμός της αυτοκατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας

    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Ανδρουλάκη: «Έταξε μέτρα δισεκατομμυρίων – Τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ελληνικός λαός»

    Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για να προκύψει η πολιτική αλλαγή

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Ηράκλειο: Αντιδρούν στον Αναπτυξιακό Οργανισμό οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

από press room
03/08/2021
σε Εργασιακά

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, και στον Δήμο Ηρακλειου η Δημοτική Αρχή έτρεξε κατοστάρι χωρίς εμπόδια,για να κάνει τον περιβόητο «Αναπτυξιακό οργανισμό Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στις 20/7/2021 πέρασε από οικονομική επιτροπή το θέμα.
(Ο ορισμός των εκπροσώπων στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ανώτερου υπό σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού )του νόμου Θεοδωρικάκου ( Ν.4674/2020) που ψηφίστηκε την στιγμή που η χώρα ήταν στο κατώφλι της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Ο νόμος αυτό που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 53Α’/11-3-20 , με όσα προβλέπει και « παρέχει» , όχι μόνο δεν καταπολεμά αλλά ενισχύει την αδιαφάνεια,τη ρουσφετολογία , την πλήρη « απονεύρωση» του Δημοτικού Συμβουλίου από αρμοδιότητες κ.α,αναθέτοντας τα πάντα σ΄αυτούς τους παντελώς ανεξέλεγκτους « Αναπτυξιακούς Οργανισμούς».

ΣχετικάΆρθρα

Νέοι μισθοί στο Δημόσιο και ΟΤΑ: Επιπλέον 40 ευρώ από 1/4

06/04/2026
δημόσιο

Εργασία μετά τη σύνταξη από το Δημόσιο τομέα, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις

10/03/2026

Οι συγκεκριμένοι « Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» θα λειτουργούν ουσιαστικά ως μεσάζοντες.Δίχως κατάλληλο προσωπικό ,ότι τους ανατίθεται από τους δήμους,θα το αναθέτουν απευθείας σε τρίτους (ιδιώτες) να το εκτελέσουν.

Θα λειτουργούν δε ως Ανώνυμες Εταιρίες αλλά στο τέλος τα χρέη που θα συσσωρεύουν θα τα φορτωθούν οι δήμοι,οι οποίοι όμως στις πράξεις τους δεν θα έχουν κανένα λόγο. Ούτε καν θα μπορούν να αντιδράσουν ή να αποτρέψουν.

Το μετοχικό κεφάλαιο του εν λόγω Αναπτυξιακού ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης,είναι το ποσό των 500.000,00€ !

Ας θυμηθούμε τι λέει ο νόμος 4412 καθώς υπάρχει και το ΑΑΕ/ΟΤΑ σε μετεξέλιξη σε ΑΟΤΑ
«Οι Αναπτυξιακές εξαιρούνται από το άρθρο 12 του Ν.4412.Τα άρθρα 1,2,12 του συγκεκριμένου νόμου δεν μπορούν να τροποποιηθούν «ποτέ , όσο η Ελλάδα είναι στην ΕΕ».
– Οι συμβάσεις αναθέσεων προς αυτές,που θα υπογράφουν οι δήμοι, περιέχουν αμοιβή από τους ΟΤΑ υπό μορφή κόστους εκτέλεσης σύμβασης.
– Το τέχνασμα της απόκρυψης άμεσης αμοιβής των Αναπτυξιακών από τους δήμους ,αποσκοπεί στο να «νομιμοποιούνται» οι σχετικές αποφάσεις των ΟΤΑ για τη σύναψη τέτοιων συμβάσεων από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης, των παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου .
– Για να καταστούν «νόμιμες» πρέπει να φαίνεται ότι δεν υφίσταται χρηματοδότηση από τους ΟΤΑ προς αυτές.
Τι ισχύει
– Με το Ν. 4412 προσαρμόσθηκε η Ελληνικής Νομοθεσία προς το Ευρωπαικό Δικαστήριο , χωρίς εξαιρέσεις
– Στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4483/17 αναφέρεται ότι οι Αναπτυξιακές Εταιρίες των ΟΤΑ δεν ανήκουν στους φορείς του δημόσιου τομέα.
Δεν επιχορηγούνται έμμεσα ή άμεσα από τους ΟΤΑ. Λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια .Αποτελώντας , όπως ορίζει ο Ν. 4412 , Οικονομικοί Φορείς και όχι Αναθέτουσες Αρχές .
– Ταυτόχρονα οι προσλήψεις προσωπικού τους,συνεχίζουν να υπάγονται στο ΑΣΕΠ , αφού δεν υπάρχει άλλη νομοθετική ρύθμιση που να καταργεί την ισχύουσα « περί προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων».
– – Με το άρθρο 179 του Ν.4555/18 που τροποποιήθηκε το άρθρο 100 του Ν. 3852/10, ορίζεται πως μόνο οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που ανήκουν στο δημόσιο τομέα , σύμφωνα με την παρ 6 του άρθρου 1 του Ν.1256/82, όπως ισχύει,μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με ΟΤΑ.
– Ή εναλλακτικά,εκείνες που υπόκεινται σ΄έλεγχο ασκούμενο από τους ΟΤΑ και το ΔΣ τους να διορίζεται σε περισσότερο από το ήμισυ από το δήμο ή τον κρατικό φορέα που υπάγεται.
– Σύμφωνα με την Οδηγία 7789/7-2-19 της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων , προκύπτει ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί πληρούν δυο από τα τρία αυτά κριτήρια.Επειδή δεν χρηματοδοτούνται από το δήμο, η διοίκηση τους, δεν υπόκειται σ΄έλεγχο αλλά διέπεται από το θεσμικό πλαίσιο των ΑΕ, αυτοί οι Οργανισμοί δεν είναι Δημόσιες –Δημοτικές Αρχές και Αναθέτουσες Αρχές , με βάση τον ν. 4412».

Τα τελευταίο σημαίνει ότι αυτοί οι « Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» δεν έχουν δικαίωμα ανάθεσης . Δηλαδή , μπορούν σ΄ότι τους ανατίθεται,να λειτουργούν ως «μεσάζοντες» και να το αναθέτουν αυτοί με τη σειρά τους σε κάποιον τρίτο.Αλλά να διαθέτουν και να το εκτελούν με δικό τους προσωπικό,που θα έχει προσληφθεί με ΑΣΕΠ.
Ο συλλογος εργαζόμενων καθαριότητας και εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλειου είναι κάθετος με τέτοιας μορφής τεχνάσματα και τερτίπια και θα είναι απέναντι σε κάθε κίνηση του εν λόγο αναπτυξιακού οργανισμού.

Ετικέτες: OTAΚαθαριότητα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

    16 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Τι εξετάζει για το πιλοτικό επίδομα ανεργίας

    16 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    15 Σεπ 2026

  • adedy-staseis-ergasiasΑΔΕΔΥ κατά Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι δώρο του κράτους – Χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων»

    14 Σεπ 2026

  • Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

    14 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 1.438 ευρώ, πώς θα κάνετε αίτηση

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπηρικά επιδόματα: Αυξάνονται σε 218.000 δικαιούχους από το 2027

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.