voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κομισιόν: Αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Αυξάνονται τα κόμιστρα στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή αεροδρόμιο – Αθήνα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    Μακιγιάζ και skincare από το σχολείο: Γιατί τα κορίτσια βάφονται όλο και σε μικρότερη ηλικία – Πότε το παιχνίδι με την εικόνα γίνεται λόγος ανησυχίας – Τι λένε οι ειδικοί

    ΥΠΑΙΘΑ: Τι ισχύει για την εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

    Συγκέντρωση σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για μαθητές-πρόσφυγες

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

  • Οικονομία

    ΥΠΕΣ: Κατανέμει 75 εκατ. ευρώ σε δήμους για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

    Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    ΑΑΔΕ: Από 1/7/2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας

  • Εργασιακά

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    Κεραμέως: Επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 500.000 εργαζόμενους – Tι απάντησε για το επίδομα εργασίας

    Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

  • VOUCHER

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι αντοχές της οικονομίας έχουν αξία όταν γίνονται αντοχές της κοινωνίας. Έχουμε κρατήσει δημοσιονομικές εφεδρείες, για να έχουμε επιλογές όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν»

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Γιώργο Μαζωνάκη»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Κωστής Χατζηδάκης: Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

από Σταύρος Καραΐνδρος
16/01/2022
σε Εργασιακά

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανάρτηση έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό, στην ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και στο ισοζύγιο ροών μισθωτής εργασίας για το 2021.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

Ποια κυβέρνηση είναι τελικά πιο φιλεργατική; Είναι μήπως θέμα προθέσεων και καλής καρδιάς ή θέμα αποτελεσμάτων; Είναι πιο φιλεργατική μια κυβέρνηση που παραδίδει την ανεργία στο 17,3% ή μια άλλη που τη φτάνει στο 13,4%; Είναι πιο φιλεργατική μια κυβέρνηση που κρατάει ψηλά την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους ή μια άλλη που τις μειώνει; Είναι πιο φιλεργατική μια κυβέρνηση που βγάζει 40.000 θέσεις σε 4 χρόνια για προγράμματα με σκοπό την κάλυψη ανέργων ή μια άλλη που βγάζει 50.000 θέσεις για τέτοια προγράμματα και μάλιστα σε μόνο 18 μήνες;

ΣχετικάΆρθρα

Κατώτατος μισθός: Πάνω από 950 ευρώ το 2027 – Στόχος τα 1.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2028

06/09/2026

Χατζηδάκης για τη νέα ΚΑΠ: Τι θα αλλάξει στην ελληνική γεωργία και στο μοντέλο των επιδοτήσεων

05/09/2026

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η Αριστερά διεκδικούν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Ωστόσο η πραγματικότητα δεν τους ευνοεί: Με την “ανάλγητη” κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – και παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας- η ανεργία έπεσε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δυόμισι χρόνια (από 17,3% σε 13,4%) και αναμένεται να πέσει κι άλλο. Στο ηλεκτρονικό σύστημα Εργάνη το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης το 2021 είναι θετικό κατά 133.082 θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Χάρη στις φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στη μικρή αύξηση 2% του κατώτατου μισθού το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αυξήθηκε από 305 έως 533,6 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η αύξηση μπορεί να μην είναι σημαντική, είναι όμως πραγματικότητα και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας, με την σημαντική ύφεση που προκάλεσε παντού. Σε τρεισήμισι μήνες από σήμερα θα ακολουθήσει νέα, σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η οικονομία χάρη στη γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (φορολογική, αδειοδοτική, εργασιακή και ασφαλιστική) έχει πλέον ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται ένα χειροπιαστό μέρισμα ανάπτυξης και θα το δουν στην τσέπη τους!

Και δεν είναι μόνο αυτό: Τα τελευταία δύο χρόνια το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει διαθέσει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη 3 εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, από τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού. Είναι το μεγαλύτερο πακέτο κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα από τον προϋπολογισμό του Δημοσίου! Πακέτο που προσέφερε ουσιαστική στήριξη στον κόσμο της εργασίας και τους αδύναμους.

Με τον ίδιο τρόπο εξελίσσονται τα πράγματα και στο επίπεδο των προγραμμάτων για ανέργους και εργαζόμενους: Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2016-2019 δημιουργήθηκαν μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ 40.000 θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στην περίοδο της πανδημίας και για μόνο 18 μήνες (β’ εξάμηνο 2020 και 2021) δημιουργήθηκαν 50.000 θέσεις εργασίας για ανέργους. Αν κάνετε τις αναγωγές θα δείτε ότι τριπλασιάστηκε ετησίως η αποδοτικότητα των σχετικών προγραμμάτων. Παράλληλα, το 2022 ΟΑΕΔ ο σχεδιάζει, με κάλυψη από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, παρόμοια προγράμματα για απασχόληση ανέργων που φτάνουν στις 86.000! Με έμφαση στους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνια ανέργους.

Δίπλα σ’ αυτά, προσθέστε το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» για νέους 18 έως 29 ετών, με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας που θα καλύψει μέχρι 35.000 περιπτώσεις νέων που αναζητούν δουλειά. Και παράλληλα, το πρόγραμμα κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών που αφορά 50.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα. Ενώ σχεδιάζεται τώρα να ξεκινήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης και επανακατάρτισης για εργαζόμενους και ανέργους που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, με προτεραιότητα στις ψηφιακές δεξιότητες. Στηριζόμενο στις αρχές της ποιότητας, της αξιολόγησης και της πιστοποίησης τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζόμενων. Για να πιάνουν τόπο τα λεφτά και να μην τα πετάμε από το παράθυρο!

Ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας συμβάλλει προς την ίδια κατεύθυνση (ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά και κοινωνική προστασία). Συνδυάζοντας την αύξηση των υπερωριών στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τη λειτουργία ορισμένων κλάδων και τις Κυριακές, όπως γίνεται στις ανταγωνίστριες χώρες, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, την αύξηση των γονικών αδειών και τη θέσπιση του «δικαιώματος αποσύνδεσης» στην τηλεργασία.

Και φυσικά κάνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας ανεξάρτητη διοικητική αρχή – κατά τα πρότυπα της ΑΑΔΕ- και προωθώντας την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που θα είναι βασικό εργαλείο ελέγχου και σεβασμού του ωραρίου του εργαζομένου και βασικό μέσο καταπολέμησης της μαύρης και της υποδηλωμένης εργασίας. Το ίδιο και η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά που εισάγει τους «ατομικούς κουμπαράδες» για τους νέους, τους επιτρέπει να ελέγχουν το ύψος της επικουρικής τους σύνταξης και οδηγεί, με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, σε σημαντικά υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους ίδιους.

Κανείς δεν υποτιμά τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του εισαγόμενου πληθωρισμού. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει ανακοινώσει ήδη μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος αυτού. Οι προοπτικές της οικονομίας όμως παραμένουν θετικές. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις οι ρυθμοί ανάπτυξης θα παραμείνουν ισχυροί τόσο το 2022 όσο και το 2023. Και αυτό θα έχει σίγουρα θετική αντανάκλαση τόσο τους εργαζόμενους όσο και στους ανέργους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ένα μέρος της γενιάς του brain drain έχει ξεκινήσει να επιστρέφει. Το 15% των εργαζομένων της νέας μονάδας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στα ειδικά και ισχυρά φορολογικά κίνητρα της κυβέρνησης για την επιστροφή των νέων μας από το εξωτερικό. Οφείλεται και στην εμπέδωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Όλα αυτά δεν έχουν γίνει τυχαία. Έχουν γίνει με συστηματική προσπάθεια και εφαρμογή ενός προγράμματος κοινής λογικής. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να περιορίσουμε περαιτέρω την ανεργία και να ενισχύσουμε το εισόδημα των πιο αδύναμων. Είναι σημαντικό όμως ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε επιτέλους τον λαϊκισμό και τα δόγματα που δεν οδηγούν πουθενά. Σταματήσαμε να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Σταματήσαμε δηλαδή να στηριζόμαστε απλά και μόνο σε μια πολιτική καλών προθέσεων και μεγάλων στόχων που δεν εδράζονται σε αντίστοιχα θεμέλια και μια ισχυρή παραγωγική βάση. Αυτή την παραγωγική βάση έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε κινητροδοτώντας στην πράξη μικρές και μεγάλες επενδύσεις. Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας παράλληλα το εθνικό εισόδημα.

Με τις κατάλληλες πολιτικές αναδιανομής συνδυάζουμε και θα συνδυάσουμε ολοένα και περισσότερο τις πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας μας, με ένα ουσιαστικό μέρισμα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Σημασία λοιπόν δεν έχει μόνο η κοινωνική ευαισθησία που είναι δεδομένη για όλους, αλλά κυρίως η κοινωνική αποτελεσματικότητα!

Ετικέτες: κατώτατος μισθόςΚωστής Χατζηδάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τι αλλάζει στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων

    16 Σεπ 2026

  • Ειδικό εποχικό βοήθημα 2026: Ποιοι δικαιούνται από 719 έως 1.438 ευρώ

    16 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Τι εξετάζει για το πιλοτικό επίδομα ανεργίας

    16 Σεπ 2026

  • ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    15 Σεπ 2026

  • adedy-staseis-ergasiasΑΔΕΔΥ κατά Μαρινάκη για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι δώρο του κράτους – Χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων»

    14 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 14/09 οι αιτήσεις για 300 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται 200 προσλήψεις για ανέργους με μισθό έως 1.250 ευρώ

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.