Κρήτη: Προβλήματα στον ΟΑΕΔ με τα αιτήματα πολιτών

Κρήτη: Προβλήματα στον ΟΑΕΔ με τα αιτήματα πολιτών

9 Ιανουαρίου 2021

Το ΕΚΗ καταγγέλλει προβλήματα με υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για αιτήματα πολιτών να ενταχθούν στα επιδόματα ανεργίας.

Αναλυτικά τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Μεγάλα προβλήματα με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όσο αφορά τα αιτήματα πολιτών για την ένταξη τους στα επιδόματα ανεργίας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι καθημερινά ,στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου: «Προβληματικό αποδείχτηκε στην πράξη το σύστημα που ακολουθήθηκε εφέτος ,όπου ο κάθε εργαζόμενος έκανε μόνος του την εγγραφή του.

Κενά υπάρχουν τόσο στην ίδια την συμπλήρωση των εγγράφων, όσο και στην ταυτοποίηση των επιπλέων ατομικών ,δεδομένων ενδοϋπηρεσιακός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη εμφάνιση των ενσήμων από την αναστολή των συμβάσεων ,γεγονός που οδηγεί σε αυτόματη απόρριψη της αίτησης.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω να αυξηθεί ο χρόνος ελέγχου έως και 90 ημέρες από 40 ημέρες που ήταν την περσινή χρονιά.

Εύλογο είναι το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για ενδυνάμωση σε ανθρώπινο δυναμικό, του ΟΑΕΔ ,γιατί η υπηρεσία οφείλει να εξυπηρετεί σε άμεσο χρόνο τις υποθέσεις που διεκπεραιώνει καθώς η επιβίωση ολόκληρων οικογενειών στηρίζεται στην επιβεβλημένη επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<