Μαμουλάκης: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει»

Μαμουλάκης: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει»

9 Ιουνίου 2021

Με αφορμή τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης της ΝΔ στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σφοδρή επίθεση της Κυβέρνησης της ΝΔ στις εργασιακές σχέσεις, δεν είναι απλά και μόνο το αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων εμμονών που τη διακατέχουν. Εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της, που υπηρετεί το συμφέρον των λίγων και ισχυρών, εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας και έχει ως στόχο μια χώρα με φθηνή εργασία χωρίς κανόνες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς κοινωνικά δικαιώματα.

Η εργασιακή καθημερινότητα αλλάζει άρδην με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, οι διατάξεις του οποίου λειτουργούν τιμωρητικά απέναντι στους εργαζόμενους και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης: Επιβάλλεται η δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών, το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση, ο διπλασιασμός των φθηνών υπερωριών, καταλύονται οι συλλογικές συμβάσεις, μπαίνει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα γίνονται «για το συμφέρον των εργαζόμενων». Υποτιμούν συνειδητά τη νοημοσύνη των πολιτών. Κι όταν μια κυβέρνηση φτάνει σε αυτό το σημείο, τότε λαμβάνει την απάντηση που της αξίζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη στο πλευρό όλων των εργαζομένων, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής για να αποσυρθεί αυτό το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο, για να μην επιστρέψει η Ελλάδα σε σκοτεινές εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<