ΟΑΕΔ: Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

ΟΑΕΔ: Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

25 Μαρτίου 2020

Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού χτυπά και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έπαιρναν το επίδομα του ΟΑΕΔ και είναι απίθανο σε αυτές τις συνθήκες να βρουν δουλειά. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο σε ορισμένους κλάδους, όπως στους οικοδόμους, στους μεταλλεργάτες, στον τουρισμό που πολλοί είχαν «κλείσει» δουλειά από 1η Απρίλη.

Για την ακρίβεια, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το μήνα Φεβρουάριο, οι άνεργοι στην Ελλάδα ήταν 1.130.479. Από αυτούς δεν επιδοτήθηκαν περίπου 900.000 (στα ίδια επίπεδα ήταν και ο Γενάρης) και συνεπώς δεν δικαιούνται την παράταση του επιδόματος ανεργίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι το επίδομα είναι 399,25 ευρώ, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί, ενώ προβλέπεται και Δώρο Πάσχα με ορισμένες προϋποθέσεις και για τους μακροχρόνια ανέργους 200 ευρώ, χωρίς άλλη προσαύξηση.

Το θέμα είναι ότι κανείς άνεργος σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να βρει δουλειά. Τα εισοδηματικά κριτήρια με τα οποία αποκλείονταν από το επίδομα ανεργίας οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν καταρρεύσει για τους περισσότερους. Συγκεκριμένα, ένας μακροχρόνια άνεργος δεν δικαιούται επίδομα αν είναι μέλος οικογένειας, η οποία έχει εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 586,08 ευρώ για κάθε παιδί. Τώρα όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, 1.000.000 εργαζόμενοι είναι θύματα της οικονομικής ζημιάς των επιχειρήσεων. Πολλοί από αυτούς έχουν ανέργους στην οικογένειά τους, που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, οικογένειες με άνεργα μέλη και εργαζόμενους που έχουν σταματήσει να δουλεύουν για άγνωστο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνο με το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ για περίπου δύο μήνες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να δοθεί έκτακτο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<