voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    ΑΦΜ: Αυτός θα είναι ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

    Μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    Πάνω από 480.000 στρέμματα καμένα στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 9 χρόνια

    Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Δυτ. Αττική, Λουτράκι και Ρόδο

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Χίου

    Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα

    Από σήμερα μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

  • Εκπαίδευση

    Υπουργείο Παιδείας: Δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα στις σχολικές μονάδες από τις φωτιές

    Τι προβλέπεται για τις μετεγγραφές φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

    Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

    Διευθυντές σχολείων: Ξεκίνησε η έκδοση των προκηρύξεων για τις κενές θέσεις

  • Θέσεις εργασίας

    ΟΑΣΘ: Πιάνουν δουλειά 171 επιπλέον οδηγοί – Aνακοινώθηκαν οι πίνακες

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΑΣΕΠ – ΔΥΠΑ: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης

    Eurostat: Στο 8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

    Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

  • Οικονομία

    Πόθεν Έσχες: Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων

    Τέλος Αυγούστου «κλείνουν» δύο προγράμματα Κατοικίας

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Οφειλές στον ΕΦΚΑ: Οι προϋποθέσεις για τις 72 δόσεις

    Φωτιά: Εντοπίστηκαν 18 σοροί στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης – Διερευνάται αν πρόκειται για μετανάστες!

    Επιδότηση έως 500 ευρώ για πληγέντες: Ποιοι τη δικαιούνται και ποια ακίνητα εξαιρούνται

  • Εργασιακά

    Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι θα λάβουν έως 500 ευρώ τον μήνα

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πληρωμές στις 26 και 28 Αυγούστου

    ΠΙΣ: Η άσκηση ιδιωτικό έργου από γιατρούς του ΕΣΥ θα αποδιαρθρώσει τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ΕΣΥ

    ΙΣΑ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση των ιατρών σε άγονες περιοχές

    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

  • VOUCHER
    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

    Xωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνες οικογένειες για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα voucher – Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

  • Πολιτική
    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Προσλήψεις στο δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 17.942 διορισμοί το 2023

    Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

    Υπουργείο Υγείας: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη δωρεάν διαμονή γιατρών και νοσηλευτών μέσω Airbnb σε πέντε νησιά

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

«Οι συμβάσεις θα παραμείνουν πλήρους απασχόλησης -Τα μέτρα είναι προσωρινά»

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
22/05/2020
σε Εργασιακά, Πολιτική

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ολα τα εργασιακά μέτρα τα οποία λαμβάνονται, έχουν χαρακτήρα προσωρινό, μεταβατικό», και «οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης θα παραμείνουν πλήρους απασχόλησης»: Tη διπλή αυτή διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους έδωσε ο υπ. Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Ο γενικός στόχος, εξάλλου, των κυβερνητικών παρεμβάσεων, είναι «ένα πρόγραμμα – γέφυρα, το οποίο θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή». Το κυβερνητικό σχέδιο είναι «πάρα πολύ επαγγελματικά καταστρωμένο και για το λόγο αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχει», υπογράμμισε επίσης.

Αναλυτικά και σε συνέχεια των χθεσινών κυβερνητικών ανακοινώσεων, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «αυτό το οποίο επιδιώκουμε, είναι να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα – γέφυρα, το οποίο θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Ουσιαστικά μια μετάβαση έως το χρόνο κατά τον οποίο θα μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρόκειται για μια παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία προφανώς θα έχει μεγάλες συνέπειες σε όλα τα στρώματα και του ελληνικού λαού. Θα υπάρχει ένα κόστος, το οποίο θα είναι και κοινωνικό και οικονομικό», ανέφερε ο υπουργός και ζήτησε να δει κανείς τα δεδομένα από το εξωτερικό, π.χ. την ανεργία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου «γενικά επικρατεί μια πολύ μεγάλη ρευστότητα, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είμαστε σε θέση να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα πότε θα εκλείψει η πανδημία στην Ευρώπη. Άρα πρόκειται για μια πολυπαραγοντική εξίσωση με αρκετούς αγνώστους».
Γεραπετρίτης για τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης
Ερωτηθείς για τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, «η πρόβλεψη που κάνουμε εμείς αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά, διεθνείς οίκοι και ευρωπαϊκοί θεσμοί, είναι ότι θα ξεπεράσουμε το σκόπελο του 2020 και θα καταφέρουμε να έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη ανάκαμψη», απάντησε ο Γ. Γεραπετρίτης. Εξάλλου, «όλα τα στοιχεία έως ότου ενέσκηψε η υγειονομική κρίση, ήταν απολύτως θετικά για την ελληνική οικονομία. Έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι εφόσον σταθούμε όρθιοι από τη μεγάλη δίνη, θα έχουμε μια μεγάλη ώθηση στην οικονομία μας».

Στο ερώτημα αν τα εργασιακά μέτρα είναι προσωρινά ή όχι, έδωσε την εξής απάντηση: «Παρά το γεγονός ότι υφιστάμεθα αυτού του τύπου τη μεγάλη οικονομική βία λόγω της υγειονομικής κρίσης, εμείς δεν έχουμε προβεί, ούτε σε αύξηση φορολογίας, ούτε σε μείωση μισθών και συντάξεων. Άρα, αυτή τη στιγμή η κοινωνία παραμένει στη βάση της όρθια. Εκείνο το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες, είναι ότι όλα τα εργασιακά μέτρα τα οποία λαμβάνονται, έχουν χαρακτήρα προσωρινό, μεταβατικό, και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να στηρίξουμε κυρίως το κομμάτι της πλήρους εργασίας. Η δική μας στόχευση είναι να βρεθούμε την επόμενη μέρα με ένα πολύ υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνοχής, έχοντας διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας».

ΣχετικάΆρθρα

Γ. Γεραπετρίτης: Τα δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αποτελούν υπόθεση όλου του Ελληνισμού

Γ. Γεραπετρίτης: Τα δικαιώματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αποτελούν υπόθεση όλου του Ελληνισμού

08/06/2026
Εξαήμερη εργασία: Από την 1η Ιουλίου ισχύει το καθεστώς στην Ελλάδα

Το 2025 εργασθήκαμε 177 ημέρες για το κράτος, 2 ημέρες λιγότερες σε σχέση με το 2024

14/01/2026

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Επικρατείας βρήκε την ευκαιρία να διευκρινίσει, πως «δώσαμε την αναγκαία παράταση που αφορά, και την εργασία, και την ανεργία. Δώσαμε παράταση στη δυνατότητα θέσης σε αναστολή, που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, έχουμε το νέο μηχανισμό ενίσχυσης της εργασίας ο οποίος επίσης διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, επεκτείνουμε τα επιδόματα ανεργίας για δύο ακόμη μήνες». Επέμεινε δε, ότι «καμία απολύτως σύμβαση εργασίας δεν μετατρέπεται, διατηρείται στο ακέραιο η νομική μορφή όλων των συμβάσεων. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης θα παραμείνουν πλήρους απασχόλησης, εκείνο το οποίο αλλάζει, είναι ότι δίδεται μια ευέλικτη ευκαιρία στις επιχειρήσεις να μπορέσουν να απασχολήσουν τους εργαζομένους τους ως το ήμισυ του συγκεκριμένου χρόνου απασχόλησης και το υπόλοιπο ήμισυ να τροφοδοτείται από κρατική ενίσχυση».

«Πρώτον, διατηρείται πλήρης η απασχόληση, την επαύριο της λήξης της μεταβατικής αυτής, ελπίζουμε, φάσης, επανερχόμαστε στο τυπικό εργασιακό καθεστώς και δεύτερον, δεν υπάρχει μείωση σε ό,τι αφορά την αναλογική εργασία. Οι εργαζόμενοι θα παρέχουν εργασία στο ήμισυ, κατά μέγιστο όριο, της εργασίας τους, αλλά θα αμείβονται κατά βάση με το σύνολο των μισθολογικών τους απολαβών και θα έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη» σημείωσε.

Εν συνεχεία και στο ερώτημα αν από τις μειώσεις στη φορολογία θα ευνοηθούν οι επιχειρήσεις ή οι καταναλωτές, ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Ευελπιστούμε να έχουμε και τα δύο, και ενίσχυση των επιχειρήσεων και μείωση κόστους για τους καταναλωτές. Πώς θα γίνει αυτό; Στην πραγματικότητα με την αύξηση της ζήτησης. Όσο θα πέφτουν οι τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες όπου ο ΦΠΑ πέφτει, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη ζήτηση, και κατά τούτο, και ο καταναλωτής θα είναι κερδισμένος, και από την άλλη πλευρά οι επιχειρήσεις θα έχουν πολύ μεγαλύτερη βιωσιμότητα».

Στις κλαδικές ενστάσεις για μεγαλύτερη ενίσχυση από το κράτος, δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα. Πάντοτε απαντάμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στα αντανακλαστικά της κοινωνίας και της αγοράς, και για το λόγο αυτό, εμείς είμαστε πάντα πολύ ανοιχτοί». Επί τη ευκαιρία, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε δύο πράγματα: «το πρώτο ότι είναι ένα σχέδιο πάρα πολύ επαγγελματικά καταστρωμένο και για το λόγο αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχει, είναι αναλυμένο στη λεπτομέρειά του, ποσοτικοποιημένο, έχει γίνει με τη σύμπραξη όλων όσοι εμπλέκονται, και θεωρώ ότι είναι εντελώς εφαρμόσιμο.

Το δεύτερο είναι, ότι βεβαίως καταλαβαίνω τα κλαδικά αιτήματα, υπάρχουν κλάδοι που πλήττονται και θα ήθελαν να έχουν πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση από το κράτος, από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι πεπερασμένοι πόροι, προφανώς θα απελευθερωθούν και άλλοι ευρωπαϊκοί πόροι. Έχουμε ήδη το νέο μηχανισμό, που από ό,τι φαίνεται θα ενεργοποιηθεί και θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα στα κράτη τα οποία έχουν υποστεί ζημιά. Όμως, να μην ξεχνάμε δύο ακόμη παράγοντες», ζήτησε: «Δεν είναι μόνο οι εργασιακές δυνατότητες τις οποίες δίνουμε στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, είναι ακόμη οι δυνατότητες που έχουν να κάνουν με τη μείωση του μισθώματος των ακινήτων, ενώ επεκτείνουμε πολύ τα κομμάτια που έχουν να κάνουν με τη ρευστότητα».

Ετικέτες: ergasiaΓεραπετρίτης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι θα λάβουν έως 500 ευρώ τον μήνα

    4 Αυγ 2026

  • ΙΣΑ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση των ιατρών σε άγονες περιοχές

    3 Αυγ 2026

  • Νέες προκηρύξεις για 1.055 θέσεις σε ΣΑΕΚ Τουρισμού και Σχολές Ξεναγών

    3 Αυγ 2026

  • ΔΥΠΑ: Πληρωμές 157,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο

    3 Αυγ 2026

  • Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

    3 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
  • ΑΣΕΠ: 3.265 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • ΑΑΔΕ: Ανοίγει ο δρόμος για πώληση κατασχεμένων ακινήτων ακόμα και με μερική εξόφληση της οφειλής από το τίμημα – Πώς γίνεται η αποδέσμευση του κατασχεμένου ακινήτου

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    37 shares
    Share 15 Tweet 9

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.